Kylling med nektarin og bulgur

Det er både gøy og godt å lage noe man ikke alltid lager. Bulgur har en egenskap at den tar til seg mye smak. Her får du saftig kylling og smakfull bulgur.

 

3-4 personer / Gluten / 40 min

 

INGREDIENSER

500 g kyllingklubber (marinert)

3 ss olje

1 løk

3 fedd hvitløk

2 ts garam masala

3 dl bulgur

5.5 dl vann

1 ss flytende kyllingfond

75 g rosiner

2 nekatriner

2 ss sitron

stekekraft fra kyllingene

1 stor neve hakket bladpersille

 

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
  2. Varm opp olje i en panne på høy varme og stek kyllingklubbene til skinnet er gyllent. Stek de videre i ovnen i 20-22 minutter.
  3. I en kjele kan du varme opp 3 ss olje på medium varme.
  4. Stek finhakket løk i 4 minutter før du har i presset hvitløk, garam masala og bulgur.
  5. Surr dette i 2 minutter før du heller i vann, flytende kyllingfond og rosiner.
  6. Sett på lokk og la småkoke på lav varme i 10 minutter eller til bulguren er kokt ferdig.
  7. Når det er ca 5 minutter igjen av tiden kan du ha i nektarin som er kuttet i små terninger.
  8. Ta kyllingklubbene ut av ovnen og hell stekekraften over i bulguren.
  9. Skvis over sitronsaft og rør inn hakket persille.
  10. Server.

Hilsen Ida Gran-Jansen

 


02.06.2021 10.09.27