Kyllingspyd med pita og tzatziki

Dette er kyllingspyd som er litt gresk inspirert. Jeg bruker kyllingbryst med skinn for å få den gode smaken fra skinnet. Hjemmelaget tzatziki, pitabrød og grønnsaker er også selvfølgelig med.

 

2 personer / Gluten / 30 min

 

INGREDIENSER KYLLINGSPYD:

  • 1 kyllingbryst med skinn
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • 2 klyper salt
  • 1 ss honning

 

INGREDIENSER TZATZIKI:

  • 1 agurk
  • 3.5 dl gresk yoghurt
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 2 små hvitløksfedd
  • 1 ss olje
  • 1 ss sitronsaft

 

TILBEHØR:

  • 2 tomater
  • 1 rødløk
  • Pitabrød

 

FREMGANGSMÅTE:

  1. Skjær kyllingen i biter og ha den over i en skål. Rør sammen presset hvitløksfedd, olje, salt og honning og rør det inn med kyllingen. Tre kyllingbydene på 3-4 spyd. Stek i olje i en panne eller grill dem til kyllingen er gjennomstekt.
  2. Lag tzatziki ved å skrelle agurken. Riv den, og press ut agurkvannet med hendene. Rør agurken sammen med gresk yoghurt, salt, pepper, presset hvitløk, olje og sitronsaft.
  3. Server kyllingspydene med tzatziki, tomater, rødløk og pitabrød.

 

210300 Obs Ida banner-1.jpg


03.08.2021 10.41.21