Norske rotgrønnsaker med kylling

Norske gode rotgrønnsaker med kvalitetskylling som er ovnsstekt, det er en god middag det. En middag med masse smak, god samvittighet og ærlige råvarer.

4 personer
Glutenfri
60 min

 

Stekte rotgrønnsaker:

  • 10 stk små kokefaste poteter
  • ½ sellerirot
  • 1 stor søtpotet
  • 2 gulrøtter
  • 3 rødløk
  • 1 hel hvitløk
  • 3-4 ss olivenolje
  • 1 ss tørket estragon
  • 2 klyper salt
  • 2 klype pepper
  • 2-3 ss flytende honning

Kylling:

  • 2 kyllingfilet med skinn
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 2 ts tørket estragon
  • 1 ss olje til steking

 

Slik gjør du: 

 

  1. Forvarm ovnen til 210 grader over/undervarme. Sett frem et stekebrett med bakepapir.
  2. Skjær potetene i fire (du trenger ikke skrelle dem). Skrell sellerirot, søtpotet og gulrøtter og kutt dem i terninger.
  3. Fjern skallet av rødløken og skjære de i litt store biter. Kutt hele hvitløken i to så du har to deler.
  4. Legg alle grønnsakene på stekebrettet og hell over olje, salt, pepper og estragon. Bland sammen og sett i ovnen. Stek i ca. 25 minutter.
  5. Mens grønnsakene steker kan du krydre kyllingskinnet med salt, pepper og estragon.
  6. Varm opp en stekepanne på høy varme med litt olje. Legg kyllingen i pannen med skinnet ned og stek i noen minutter til skinnet er godt gyldent. Snu kyllingen og stek i 1 minutt.
  7. Ta grønnsakene ut av ovnen og senk temperaturen til 190 grader. Legg kyllingen oppå grønnsakene og dryss honning over grønnsaker + kyllingen.
  8. Sett brettet inn i ovnen igjen og stek i 13-14 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
  9. La gjerne kyllingen hvile i noen minutter før du skjærer den opp og serverer.


31.07.2020 08.49.00