Norske rotgrønnsaker med kylling
Gode norske rotgrønnsaker med ovnsstekt kylling av god kvalitet er en middag med masse smak, god samvittighet og ærlige råvarer.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/2020/idagran_september_ovnstekt_kylling-rotgronnsaker.png?ref=E029C764AC)
Gode norske rotgrønnsaker med ovnsstekt kylling av god kvalitet er en middag med masse smak, god samvittighet og ærlige råvarer.
4 personer
Glutenfri
60 min
Stekte rotgrønnsaker:
- 10 små kokefaste poteter
- ½ sellerirot
- 1 stor søtpotet
- 2 gulrøtter
- 3 rødløk
- 1 hel hvitløk
- 3-4 ss olivenolje
- 1 ss tørket estragon
- 2 klyper salt
- 2 klyper pepper
- 2-3 ss flytende honning
Kylling:
- 2 kyllingfileter med skinn
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 2 ts tørket estragon
- 1 ss olje til steking
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 210 grader over/undervarme. Sett frem et stekebrett med bakepapir.
- Skjær potetene i fire (du trenger ikke å skrelle dem). Skrell sellerirot, søtpotet og gulrøtter og kutt dem i terninger.
- Fjern skallet på rødløken og skjær den i litt store biter. Kutt hele hvitløken i to.
- Legg alle grønnsakene på stekebrettet og hell over olje, salt, pepper og estragon. Bland sammen og sett i ovnen. Stek i ca. 25 minutter.
- Mens grønnsakene steker kan du krydre kyllingskinnet med salt, pepper og estragon.
- Varm opp en stekepanne på høy varme med litt olje. Legg kyllingen i pannen med skinnet ned og stek i noen minutter til skinnet er godt gyllent. Snu kyllingen og stek den i 1 minutt.
- Ta grønnsakene ut av ovnen og senk temperaturen til 190 grader. Legg kyllingen oppå grønnsakene og drypp honning over grønnsakene og kyllingen.
- Sett brettet inn i ovnen igjen og stek i 13-14 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
- La gjerne kyllingen hvile i noen minutter før du skjærer den opp og serverer.