Sprø kyllingspyd med cornflakes

    Cornflakes-panert kyllingnuggets servert på spyd er familiens diggemiddag. En garantert hit blant store og små!

    Cornflakes-panert kyllingnuggets servert på spyd er familiens diggemiddag. En garantert hit blant store og små!Server retten med brokkoli, paprika og litt nudler ved siden av, så har du en god middag.

    Du kan også steke pommes frites, lage potetmos eller servere kyllingspydene med ris og wokede grønnsaker. Bare fantasien setter begrensninger her.

    Ha gjerne små skåler med ulike dippsauser til. For eksempel en asiatisk dipp med soyasaus, eller rømme som du blander med et par spiseskjeer mangochutney.
     

    Oppskrift på sprø kyllingspyd med cornflakes 

    Totaltid 25 minutter

    Til 4 porsjoner trenger du:

    Kyllingspyd

    • 4 kyllingfileter

    • 1 ts salt

    • 0,5 ts pepper

    • 1 dl hvetemel

    • 2 egg, sammenpiskede

    • 3 dl cornflakes, knust

    Tilbehør

    • 0,5 brokkoli i buketter

    • 4 porsjoner nudler

    • 1 rød paprika, strimlet

    • 2 ss olje til steking

    • 1 dl søt chilisaus

    Slik lager du sprø kyllingspyd med cornflakes

    Kyllingspyd

    1. Sett ovnen på 200 °C. Del kyllingfiletene i 4-5 lange strimler som settes på grillspyd.

    2. Krydre strimlene med salt og pepper. Vend dem først i mel, så i sammenpisket egg og til slutt i cornflakes.

    3. Legg kyllingspydene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

    Tilbehør

    1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok brokkolien i 2 minutter. Løft brokkolien opp av kjelen og la den dampe litt fra seg. 

    2. Kok nudlene i brokkolivannet etter anvisningen på pakken.

    3. Varm opp en kjele med litt olje og stek brokkolibukettene og paprikastrimlene lett. Server med chilisaus.