Sprø kyllingspyd med cornflakes

Server retten med brokkoli, paprika og litt nudler ved siden av, så har du en god middag!

Eller så kan du steke litt pommes frites, lage potetmos eller servere kyllingspydene med litt ris med wokkede grønnsaker til? Bare fantasien som setter begrensninger her!

Ha gjerne små skåler med ulike dippsauser til. For eksempel asiatiske med soyasaus, eller noen rømmebaserte du blander med et par spiseskjeer mangochutney.
 

Oppskrift på sprø kyllingspyd med cornflakes 

Totaltid 25 minutter

Til 4 porsjoner trenger du:

 

Kyllingspyd

  • 4 kyllingfileter

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 1 dl hvetemel

  • 2 egg, sammenpiskede

  • 3 dl cornflakes, knust

 

Tilbehør

  • 0,5 brokkoli i buketter

  • 4 porsjoner nudler

  • 1 rød paprika, strimlet

  • 2 ss olje til steking

  • 1 dl søt chilisaus

 

Slik lager du sprø kyllingspyd med cornflakes

 

Kyllingspyd

  1. Sett ovnen på 200 °C. Del kyllingfiletene i 4-5 lange strimler som settes på grillspyd.

  2. Krydre strimlene med salt og pepper. Deretter vend dem først i mel, så i sammenpisket egg og til slutt i cornflakes.

  3. Legg kyllingspydene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 12 minutter.

 

Tilbehør

  1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok brokkolien i 2 minutter. Løft brokkolien fra kjelen og la den dampe litt fra seg. 

  2. Kok nudlene i brokkolivannet etter anvisningen på pakken.

  3. Varm opp en kjele med litt olje og stek brokkolibukettene og paprikastrimlene lett.  Server med chilisaus.


21.02.2017 15.35.36