Fårikål

Fårikål er høstens snadder-rett som veldig mange lager. Det er kjempeenkelt, lite ingredienser og veldig godt. Det er perfekt å lage fårikål til et stort selskap siden du kan gjøre klart alt på forhånd. Jeg har brukt litt mel i fårikålen som gjør at kraften tykner litt, det kan du fint droppe om du har glutenallergi. Jeg bruker også litt kylling eller kjøttfond for å få enda mer smak på kraften.

4 pers
gluten/glutefri (hvis man kutter melet)
2.5-3 timer

Ingredienser:

  • ½ løk
  • 1 ss olje til steking
  • 1 kg hodekål
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 1.5-2 ss hele pepperkorn
  • 2 ts salt
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl kokende vann
  • 1 ss flytende kylling eller kjøttfond
  • Kruspersille
  • Poteter

 

Slik gjør du: 

 

  1. Varm opp litt olje i en stor kjele og stek finhakket løk på svak/medium varme til løken er myk. Sørg for å ikke brenne løken.
  2. Trekk kjelen av platen.
  3. Del hodekålen i båter, ha stilken på så kålen ikke faller fra hverandre.
  4. Legg lagvis kjøtt (med fettet nedover), kål, hvetemel, salt og pepperkorn i kjelen. Avslutt med kål.
  5. Hell over kokende vann som du har blandet med kylling eller kjøttfond. Kok opp.
  6. Skru varmen ned, sett på lokk og la alt småkoke/trekke i 2.5-3 timer eller til kjøttet løsner fra benet.
  7. Server med hakket kruspersille og poteter.

Tips: Hell noen skvetter kremfløte i kraften, da blir den ekstra god.


26.03.2019 14.49.38