Ida Gran Jansens lammefrikasse

En klassiker til glede for hele familien!

4 personer
90 min
Gluten

Ingredienser:

  • 1 kg lammelår i skiver
  • 1 ts salt
  • 3 gulrøtter
  • ½ sellerirot
  • 1 pastinakk
  • 50 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 7 dl lammekraft (fra koking)
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
  • 1 neve fersk bladpersille
  • Kokte poteter

 

Slik gjør du: 

 

  1. Skjær lammeskivene i tre deler og legg dem i en gryte. Hell vann over så det akkurat dekker kjøttet. Ha i salt og kok opp.

  2. Når vannet koker kan du sette på lokk og skru temperaturen ned så det småkoker. La småkoke i ca 1 time eller til kjøttet faller av beinet.

  3. Rens grønnsakene og kutt dem i skiver/biter. Kok dem møre, hell av vannet og sett til side.

  4. Når lammet er mørt kan du helle av kraften i en beholder, du skal bruke 7 dl av kraften i sausen.

  5. Smelt smøret i en kjele og visp inn melet. La surre i 1 minutt før du visper inn litt kraft av gangen. La småkoke når all kraften er i, så sausen tykner. Hell i kremfløte og la småkoke i 5 minutter før du rører inn sitronsaft og fersk, hakket persille. Smak til med salt og pepper.

  6. Til slutt kan du røre inn grønnsakene og lammekjøttet.

  7. Server med kokte poteter.


31.07.2020 08.49.00