Lammestek med ovnsstekte grønnsaker

    Dette er den perfekte middagen når det er litt kaldt ute og du vil lage en middag som varmer.

    Hos Obs finner du masse godt lam, blant annet marinert lammestek av bog. Det er den perfekte middagen når det er litt kaldt ute og du har lyst til å invitere venner på besøk eller lage noe ekstra godt til familien. Det er en fordel å bruke mattermometer for å få lammet perfekt stekt. 

    4 pers
    1.5 time
    glutenfri

    Ingredienser:

    • 600-700 g lammestek av bog (ferdig marinert)
    • 2 ss olje til steking
    • 3 stk gulrøtter
    • 200 g søtpoteter
    • 3 poteter
    • 2 rødløk
    • 1 hel hvitløk
    • 4 ss olivenolje
    • 4 gode klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 2 ts tørket timian
    • 1.5 ss smør

    Gresk yoghurtdressing:

    • 3 ss gresk yoghurt
    • Finrevet skall fra ¼ stiron
    • Sitronsaft fra ¼ sitron
    • 1 ss olivenolje
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 3 ss hakket fersk mynte

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 150 grader.
    2. Varm en panne med olje og brun lammet på alle sider.
    3. Sett et mattermometer i den tykkeste delen og sett lammet inn i ovnen.
    4. Mens lammet steker kan du gjøre klart grønnsakene.
    5. Skrell gulrøttene, søtpoteten og løken. Du trenger ikke skrelle potetene.
    6. Kutt grønnsakene i strimler og legg dem utover en langpanne. Kutt en hel hvitløk i to på langs og legg den sammen med grønnsakene.
    7. Hell over olje, salt, pepper og timian. Fordel små biter av smør utover.
    8. Stek lammet til det når en kjernetemperatur på 63 grader. Ta lammet ut og la det hvile mens grønnsakene stekes.
    9. Når du har tatt lammet ut av ovnen, skrur du ovnstemperaturen opp til 210 grader.
    10. Stek grønnsakene på 210 grader i 30 minutter.

    Lag yoghurtdressingen ved å røre sammen gresk yoghurt, finrevet sitronskall, sitronsaft, olje, salt, pepper og hakket fersk mynte.

    Server lammet med grønnsakene og dressingen.