Brie med karamelliserte plommer
Se Lise Finckenhagen lage denne oppskriften i vår live sending!
INGREDIENSER:
- Brie
- Plommer
- Smør
- Sukker
- Rosmarin
- Sitron
- Chiliflake
- Pistasj
FREMGANGSMÅTE:
- Skjær av kanten på osten og visp den opp til en myk krem (dette kan ta litt tid)
- Del plommene i to og fjern steinen
- Dryss et lag sukker i en stekepanne
- Legg i plommene med snittflaten ned når sukkeret har smeltet til lys karamell
- Stek til plommene får litt farge og tilsett en god klatt smør, noen rosemarinblader og en skvis med sitronsaft
- Snu plommene og la det hele surre videre i et par minutter til plommene er myke og karamelliserte
- Ha plommene og all saften fra pannen over på at passende fat
- Dryss over en klype chili og litt hakket pistasj
Serveres med pisket brie, toast, kjeks eller godt brød