Ovnsbakt spicy blomkålsuppe
Se Lise lage denne oppskriften i vår live sending!
Denne oppskriften gir fire porsjoner.
INGREDIENSER:
- 2 mellomstore blomkål
- 1 løk
- 3-4 hvitløkfedd
- 1 ts støtt/malt spisskummen
- 1 ts støt/malt koriander
- 1 ss paprikapulver
- 1 ts d´espelette eller knust tørket chili
- salt
- 3-4 ss olivenolje
- 6 dl kyllingkraft
- ½ sitron
- 2 ss smør
Til servering
- sprøstekt bacon
- hakket gressløk
- revet smaksrik ost
- godt brød
FREMGANGSMÅTE:
- Varm ovnen til 215 grader.
- Rens og del blomkålen i små buketter eller jevne biter (de innerste myke bladene kan være med).
- Skjær løken i skiver og knus hvitløkfeddene (la skallet være på).
- Hell alt utover et stekebrett, tilsett krydder og olivenolje og bland alt godt sammen.
- Bak blomkålen i ovnen til den er gyllen og helt mør, cirka 35-40 min.
- Vend litt rundt på blomkålen et par ganger underveis.
- Fjern skallet fra hvitløken (som nå er helt bløt), ha alt over i en blender, tilsett varm kraft, sitronsaft og smør.
- Kjør suppen glatt og jevn.
- Spe med mer kraft eller en klunk vann om nødvendig.
- Juster smaken med sitron og salt.
Server suppen toppet med sprøstekt bacon, gressløk og revet ost (og en ekstra klype chili). God middag!