Ovnsbakt spicy blomkålsuppe

    Se Lise lage denne oppskriften i vår live sending!

    Denne oppskriften gir fire porsjoner.

    INGREDIENSER:

    • 2 mellomstore blomkål
    • 1 løk
    • 3-4 hvitløkfedd
    • 1 ts støtt/malt spisskummen
    • 1 ts støt/malt koriander
    • 1 ss paprikapulver
    • 1 ts d´espelette eller knust tørket chili
    • salt
    • 3-4 ss olivenolje
    • 6 dl kyllingkraft
    • ½ sitron
    • 2 ss smør
     
    Til servering
    • sprøstekt bacon
    • hakket gressløk
    • revet smaksrik ost
    • godt brød

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Varm ovnen til 215 grader.
    2. Rens og del blomkålen i små buketter eller jevne biter (de innerste myke bladene kan være med).
    3. Skjær løken i skiver og knus hvitløkfeddene (la skallet være på).
    4. Hell alt utover et stekebrett, tilsett krydder og olivenolje og bland alt godt sammen.
    5. Bak blomkålen i ovnen til den er gyllen og helt mør, cirka 35-40 min.
    6. Vend litt rundt på blomkålen et par ganger underveis.
    7. Fjern skallet fra hvitløken (som nå er helt bløt), ha alt over i en blender, tilsett varm kraft, sitronsaft og smør.
    8. Kjør suppen glatt og jevn.
    9. Spe med mer kraft eller en klunk vann om nødvendig.
    10. Juster smaken med sitron og salt.
    Server suppen toppet med sprøstekt bacon, gressløk og revet ost (og en ekstra klype chili). God middag!