Lunsjmuffins med blåbær

Jeg har alltid lyst til å lage litt spennende matpakker til Max, og da er disse muffinsene helt supre. De er sunne og gode, og barn pleier å digge dem.

Ca 16-17 muffins
45 min
Gluten
Vegetar

 

Ingredienser muffins:

  • 2 modne bananer
  • 200 g speltmel
  • 50 g havregryn
  • 1 egg
  • 2 dl melk
  • 1 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 100 g smeltet smør
  • 75 g valnøtter
  • 100 g frosne blåbær

 

Slik gjør du: 

 

  1. Mos bananene og bland dem sammen med resten av ingrediensene unntatt valnøtter og bær.
  2. Hakk valnøttene i små biter og bland inn ¾ i røren. Rør til slutt inn de frosne blåbærene, de kan du vende kjapt inn så røren ikke blir helt blå.
  3. Fordel røren i muffinsformer og strø over resten av nøttene.
  4. Stek på 175 grader varmluft i ca 20 min.

Tips, bruk gjerne andre frosne bær om du har noen i fryseren. Disse muffinsene er perfekte å fryse ned.


19.03.2021 10.15.09