
Lunsjmuffins med blåbær
Jeg har alltid lyst til å lage litt spennende matpakker til Max, og da er disse muffinsene helt supre. De er sunne og gode, og barn pleier å digge dem.
Ca 16-17 muffins
45 min
Gluten
Vegetar
Ingredienser muffins:
- 2 modne bananer
- 200 g speltmel
- 50 g havregryn
- 1 egg
- 2 dl melk
- 1 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 100 g smeltet smør
- 75 g valnøtter
- 100 g frosne blåbær
Slik gjør du:
- Mos bananene og bland dem sammen med resten av ingrediensene unntatt valnøtter og bær.
- Hakk valnøttene i små biter og bland inn ¾ i røren. Rør til slutt inn de frosne blåbærene, de kan du vende kjapt inn så røren ikke blir helt blå.
- Fordel røren i muffinsformer og strø over resten av nøttene.
- Stek på 175 grader varmluft i ca 20 min.
Tips, bruk gjerne andre frosne bær om du har noen i fryseren. Disse muffinsene er perfekte å fryse ned.