Lunsjmuffins med blåbær

    Hvis du har lyst til å ha noe litt spennende i matpakken til barna, er disse muffinsene helt supre. De er sunne og gode, og barn pleier å digge dem.

    Hvis du har lyst til å ha noe litt spennende i matpakken til barna, er disse muffinsene helt supre. De er sunne og gode, og barn pleier å digge dem.

    Ca 16-17 muffins
    45 min
    Gluten
    Vegetar

    Ingredienser muffins:

    • 2 modne bananer
    • 200 g speltmel
    • 50 g havregryn
    • 1 egg
    • 2 dl melk
    • 1 ts kanel
    • 1 ts bakepulver
    • 1 klype salt
    • 100 g smeltet smør
    • 75 g valnøtter
    • 100 g frosne blåbær

    Slik gjør du: 

    1. Mos bananene og bland dem med resten av ingrediensene unntatt valnøtter og bær.
    2. Hakk valnøttene og rør ¾ i røren. Rør til slutt inn de frosne blåbærene. Vend dem kjapt inn så røren ikke blir helt blå.
    3. Fordel røren i muffinsformer og strø over resten av nøttene.
    4. Stek på 175 grader varmluft i ca 20 minutter.

    Tips, bruk gjerne andre frosne bær om du har noen i fryseren. Disse muffinsene er perfekte å fryse ned.