Pai med ost og bacon

    En utrolig god pai som er perfekt som både middag og lunsj. Kanskje du skal ta den med ut og spise den i vårvarmen?

    En utrolig god pai som er perfekt som både middag og lunsj. Kanskje du skal ta den med ut og spise den i vårvarmen?

    Gluten / 2 timer / 8 personer

    Ingredienser:

    PAIBUNN:

    • 300 g hvetemel
    • 150 g kaldt smør i terninger
    • 1 stort egg
    • 1/2 ts salt
    • 1-2 ss kaldt vann

    PAIFYLL:

    • 3 dl kremfløte
    • 2 dl helmelk
    • 6 egg
    • 200 g bacon, stekt i små biter
    • 2 vårløk, hakket
    • 1/2 ts salt
    • 1 klype pepper
    • 220 g revet mozzarella
    • 70 g revet parmesan

    Fremgangsmåte:

    1. Lag paibunnen ved å kjøre alle ingrediensene sammen i en liten blender til deigen akkurat samler seg.
    2. Kjevle den ut mellom to bakepapirark og legg den over i en paiform. Hvis deigen faller litt fra hverande når du legger den i formen,er det bare å lappe den sammen. Trykk deigen oppover langs kantene og prikk bunnen med en gaffel. Sørg for at det ikke er sprekker i deigen, for da kan fyllet renne ut.
    3. Sett paien i kjøleskapet i 1 time eller fryseren i 30 minutter.
    4. Stek paien på 190 grader i 25 minutter. Hvis du bruker paiform med løs bunn, kan du ta paien ut av ovnen etter 20 minutter og pensle hele bunnen og sidene med et pisket egg. Sett paien inn i ovnen igjen i 5 minutter. Da sørger du for at alle hull i paibunnen blir tettet slik at fyllet ikke renner ut.
    5. Mens paien steker kan du vispe sammen alle ingrediensene til fyllet.
    6. Når paibunnen er ferdigstekt kan du helle alt fyllet oppi formen og steke den på 150 grader i ca 40-45 minutter eller til paien akkurat har satt seg.
    7. Avkjøl før du tar paien ut av formen.

    En praktisk paiform finner du her.