Pai med ost og bacon

En utrolig god pai som er perfekt som både middag og lunsj. Kanskje du skal ta den med ut og spise den i vårvarmen?

Gluten / 2 timer / 8 personer

 

Ingredienser:

PAIBUNN:

  • 300 g hvetemel
  • 150 g kaldt smør i terninger
  • 1 stort egg
  • 1/2 ts salt
  • 1-2 ss kaldt vann

PAIFYLL:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • 6 egg
  • 200 g bacon, stekt i små biter
  • 2 vårløk, hakket
  • 1/2 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 220 g revet mozzarella
  • 70 g revet parmesan

 

Fremgangsmåte:

  1. Lag paibunnen ved å kjøre alle ingrediensene sammen i en liten blender til deigen akkurat samler seg.
  2. Kjevle den ut mellom to bakepapirark og legg den over i en paiform. Hvis deigen faller litt av mens du legger den i formen så er det bare å lappe den sammen. Trykk deigen oppover langs alle kantene og prikk bunnen med en gaffel. Sørg for at det ikke er sprekker i deigen så fyllet kan renne ut.
  3. Sett paien i kjøleskapet i 1 time eller fryseren i 30 min.
  4. Stek paien på 190 grader i 25 minutter. Et tips hvis du bruker paiform med løsbunn er å ta paien ut av ovnen etter 20 minutter og pensle hele bunnen og sidene med et pisket egg. Sett paien inn i ovnen igjen i 5 minutter. Da sørger du for at alle evt hull blir tettet slik at fyllet ikke renner ut.
  5. Mens paien steker kan du vispe sammen alle ingrediensene til fyllet.
  6. Når paibunnen er ferdigstekt kan du helle alt fyllet oppi formen og steke på 150 grader i ca 40-45 minutter eller til paien akkurat har “satt seg”.
  7. Avkjøl før du tar den ut av formen.

Paiformen jeg har brukt finner du her.

 

2021 04 19 - OBS IDA8183.jpg


06.05.2021 13.45.39