Derfor er omelettmuffins perfekt til matpakken

Ikke bare smaker de godt, omelettmuffins er også fulle av næringsstoffer og enkle å ta med i matpakka. Omelettmuffins er også så enkle å lage at barna selv kan lage dem.

– Muffins i alle former slår som regel an hos barn. Omelettmuffinsen er enkle å lage, man kan lage mange om gangen og de litt større barna kan lage dem helt selv også, sier matrådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin.

Lager du dem dagen før, kan du sette dem i kjøleskapet over natten. Hun anbefaler imidlertid ikke at man fryser dem, de er best ferske. Hun mener at også de mindre barna kan være med på å lage omelettmuffins.

– De fleste barn synes det er gøy å knekke eggene oppi bollen. Det er noe alle kan klare, og det gir dem mestringsfølelse. Det å inkludere barna i å lage maten er en fin måte å gjøre det på, for å få dem til å smake på mange forskjellige ting.

  

Omelett metter godt

Egg inneholder mye vitaminer og mineraler, de er en god kilde til protein og det er ikke minst protein av høy kvalitet.

– Studier viser at protein gir lengre metthetsfølelse. Så om du har med et par omelettmuffins i matpakka sammen med et par skiver brød, har du en veldig god lunsj som holder deg mett utover dagen, sier Kåsin. 

Omelettmuffins kan inneholde omtrent det du selv ønsker, bare fantasien setter grenser for hva du kan putte i dem. Ost og skinke er kanskje mest populært, men bland gjerne i andre ting også.

Det kan jo for eksempel være en god måte å få lurt i barna litt ekstra grønt på, i tillegg til at de lærer seg å smake på ulike smaker.  Så du kan putte oppi det du har av urter stående på kjøkkenet, litt vårløk passer fint, det gjør også spinat, timian og purre.

Omelettmuffinsene vil trolig bli en slager i matpakka, og det er omtrent like enkelt å lage som brødskiver med pålegg. Når du har blandet alle ingrediensene, lager de seg nesten helt selv.

 

 

Sunt å spise egg hver dag

Tidligere var de helsemessige anbefalingene at man ikke skulle spise egg for ofte. Dette gjelder ikke lenger! Det finnes per i dag ingen generelle råd om egg og hvor hyppig man kan spise det.

– Egg er bra, og kan brukes på mange måter. Det er en god proteinkilde, en fin råvare og har viktige næringsstoffer i seg. Det er dessuten en rimelig og enkel matvare, konstaterer Kåsin.

Og det er ikke slik at egg påvirker kolesterolnivået i kroppen nevneverdig, slik man trodde før.

– Tidligere mente man at å spise kolesterol ville føre til høyere kolesterolverdier i blodet, og ble derfor rådet til å begrense inntaket av kolesterolholdige matvarer som egg. Dette henger fortsatt igjen hos mange.

Men, hos de fleste påvirker ikke inntak av kolesterolholdig mat nivået av kolesterol i blodet. Kroppen vår produser mer kolesterol enn vi klarer å spise, da det er et viktig stoff for kroppen. Helsemyndighetene har derfor gått bort fra de gamle anbefalingene. Egg er en viktig del av et variert kosthold, forklarer Britt Marlene Kåsin.

 

Oppskrift på omelettmuffins

Du trenger (4 porsjoner):

 • 6 egg

 • 6 ss melk

 • 150 g revet ost

 • 150 g kokt skinke

 • 2 stk vårløk eller sjalottløk

 • 50 g fersk spinat

 • 1⁄2 ts salt

 

Slik gjør du:

 1. Sett stekeovnen på 180 grader og smør muffinsbrettet med litt olje.

 2. Del vårløk/løk eller purre i tynne skiver. Del opp skinken og spinaten i mindre biter. Riv osten eller bruk ferdig revet.

 3. Visp egg og melk, tilsett ost og de andre ingrediensene. Bland godt sammen.

 4. Fyll muffinsformene nesten fulle, pass på at ingrediensene fordeles noenlunde likt.

 5. Stek omelettene midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de så vidt har stivnet. Avkjøl litt før du løfter dem ut av formen med en skje.

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre