En vill pasta med grønnkål

    Pasta med reinsdyrkjøtt og grønnkål er en deilig og litt annerledes pastarett som passer nydelig på høsten. 

    Pasta med reinsdyrkjøtt og grønnkål er en deilig og litt annerledes pastarett som passer nydelig på høsten. 

    3 personer / Gluten / 40 min

    INGREDIENSER:

    • 250 g pasta
    • 7 store sjampinjonger
    • 2 ss olje
    • 2 ss smør
    • 150 g grønnkål
    • 1 sjalottløk
    • 1 ss smør
    • 2 hvitløksfedd
    • 2 klyper salt
    • 300 g suovas (reinsdyrkjøtt av lår i skiver), evt. reinskav
    • 1 ss olje
    • 1 ss smør
    • 3 dl matfløte
    • 1 ss viltfond
    • 1 klype pepper
    • 1 dl pastavann
    • 2 kvaster timian

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok pastaen etter pakkens anvisning. Spar på 1 dl av pastavannet.
    2. Kutt sjampinjongen i tynne skiver.
    3. Varm opp olje og smør i en panne og stek sjampinjong på relativt høy varme i ca 10 minutter, eller til soppen er godt stekt.
    4. Kutt grønnkålen i små biter. Skru temperaturen ned til medium og stek grønnkål og finhakket sjalottløk i 1 ss smør. Stek i 5 minutter før du har i presset hvitløk og salt. Hell det over i en bolle.
    5. Smelt 1 ss olje og 1 ss smør på høy varme i samme panne som du stekte grønnsakene i.
    6. Stek suovas til den blir brunet på høy varme.
    7. Hell grønnsakene tilbake og ha også i matfløte, viltfond, pepper og 1 dl pastavann.
    8. Småkok i 3 minutter.
    9. Server med pasta og dryss over litt finhakket timian.