En vill pasta med grønnkål

En annerledes pastarett som passer nydelig på høsten. Denne er som en varm klem en kjølig høstdag. Masse gode smaker, og perfekt til hele familien.

3 personer / Gluten / 40 min

INGREDIENSER:

  • 250 g pasta
  • 7 store sjampinjong
  • 2 ss olje
  • 2 ss smør
  • 150 g grønnkål
  • 1 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 klyper salt
  • 300 g suovas (reinsdyrkjøtt av lår i skiver), evt reinskav
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 3 dl matfløte
  • 1 ss viltfond
  • 1 klype pepper
  • 1 dl pastavann
  • 2 kvaster timian

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kok pastaen etter pakkens anvisning. Spar på 1 dl av pastavannet.
  2. Kutt sjampinjongen i tynne skiver.
  3. Varm opp olje og smør i en panne og stek sjampinjong på relativt høy varme i ca 10 minutter, eller til soppen har blitt godt stekt.
  4. Kutt grønnkålen i små biter og ha den i pannen (skru temperaturen ned til medium), sammen med finhakket sjalottløk og 1 ss smør. Stek i 5 minutter før du har i presset hvitløk og salt. Hell det over i en bolle.
  5. I samme panne som du stekte grønnsakene kan du smelte 1 ss olje og 1 ss smør på høy varme.
  6. Stek suovas til det blir brunet på høy varme.
  7. Hell grønnsakene tilbake og ha også i matfløte, viltfond, pepper og 1 dl pastavann.
  8. Småkok i 3 minutter.
  9. Server med pasta og dryss over litt finhakket timian.

210300 Obs Ida banner middag.jpg


06.09.2021 12.37.50