Enkel spagetti bolognese med basilikum

    Dette er en enkel versjon av en spagetti bolognese som er rask å lage. Det er digg med mye pepper, men bruk så mye du selv synes er godt. Fersk basilikum er viktig for å gjøre retten litt frisk.

    Dette er en enkel versjon av en spagetti bolognese som er rask å lage. Det er digg med mye pepper, men bruk så mye du selv synes er godt. Fersk basilikum er viktig for å gjøre retten litt frisk.

    3-4 personer
    Glutenfri (bruk glutenfri spagetti)
    30 min

    Ingredienser:

    • 2 ss olje til steking
    • 10 cherrytomater
    • 2 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 pakke kjøttdeig
    • 2 ss tomatpuré
    • 1 ss balsamicoeddik
    • 1.5 dl vann
    • 1 ts flytende kylling eller kjøttfond
    • Salt
    • Pepper
    • 1 neve fersk basilikum
    • Spagetti
    • Parmesan

    Slik gjør du: 

    1. Varm opp olje i en stekepanne og stek cherrytomater delt i to og finhakket sjalottløk i ca. 6 minutter. Ha så i presset hvitløk og kjøttdeig. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
    2. Ha i tomatpuré og balsamicoeddik og la det surre i 1 minutt før du har i vann og fond.
    3. La småkoke i noen minutter så nesten alt vannet er kokt inn.
    4. Smak til med salt og pepper. Rør inn hakket basilikum.
    5. Server med kokt spagetti og revet parmesan.