Enkel spagetti bolognese med basilikum

Ofte vil jeg ty til det enkle. En enkel versjon av en bolognese som er rask å lage. Jeg pleier å bruke masse pepper, men bruk så mye du selv synes er godt. Fersk basilikum er viktig for å få den litt frisk.

3-4 personer
Glutenfri (bruk glutenfri spagetti)
30 min

 

Ingredienser:

  • 2 ss olje til steking
  • 10 stk cherrytomater
  • 2 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 pakke kjøttdeig
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1.5 dl vann
  • 1 ts flytende kylling eller kjøttfond
  • Salt
  • Pepper
  • 1 neve fersk basilikum
  • Spagetti
  • Parmesan

 

Slik gjør du: 

 

  1. Varm opp olje i en stekepanne og stek cherrytomater (delt i to) og finhakket sjalottløk i ca. 6 minutter. Ha så i presset hvitløk og kjøttdeig. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  2. Ha i tomatpure og balsamicoeddik og la det surre i 1 minutt før du har i vann og fond.
  3. La småkoke i noen minutter, så nesten alt vannet er absorbert.
  4. Smak til med salt og pepper. Rør inn hakket basilikum.
  5. Server med kokt spagetti og revet parmesan.


17.02.2020 12.49.00