Gresskar-lasagne

    Lasagne som du kanskje ikke er helt kjent med, men som du absolutt burde teste ut. Gode smaker, ost og krydder.

    Lasagne med gresskar har du kanskje ikke prøvd før, men dette er en lasagne med gode smaker, ost og krydder.

    2 voksne + 3 barn / Gluten / 45 min

    INGREDIENSER:

    • 600 g flaskegresskar
    • 30 ml olivenolje
    • 1 ts kummin
    • 1 ts muskat
    • 2 gode klyper salt
    • 300 g pølsekjøtt (f.eks. Metervares parmesanpølse eller lammepølse)
    • 2 ss olje
    • 2 sjalottløk, finhakket
    • 2 hvitløkfedd, presset
    • 1 stor ss smør
    • 1 ss hvetemel
    • 4 dl melk
    • 1 neve mozzarella
    • Salt
    • 8 lasagneplater
    • 1 potte persille
    • 1 neve mozzarella
    • 80 g spekeskinke/serrano

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
    2. Skjær skallet av flaskegresskaret, del det i to og fjern innmaten. Kutt i små terninger.
    3. Fordel gresskaret utover et stekebrett og vend inn olje og krydder.
    4. Stek i 15 minutter.
    5. Mens gresskaret steker kan du varme en panne med olje på middels varme. Press
    kjøttet ut av pølsene, ha også i sjalottløk og hvitløk.
    6. Stek til pølsekjøttet er gjennomstekt.
    7. Rør inn hvetemel og visp inn melk, mozzarella og smak til med salt.
    8. La det småkoke i et par minutter.
    9. Knekk lasagneplatene til mindre biter og kok dem møre. Hell av vannet og rør
    bitene med lasagneplater inn i sausen.
    10. Rør gresskarterningene og hakket persille inn i sausen.
    11. Hell alt over i en ildfast form og dryss over ost. Legg til slutt serranoskinke over osten og
    gratiner i ovnen til lasagnen er gyllen.