Kjøttboller i tomatsaus

Vær forberedt på at det kanskje er tomt etter første runde, så lag (tre)dobbel porsjon når du først er i gang. Resten putter du i fryseren, så har du en ferdig middag til ekstra travle dager.

Kjøttbollene kan også serveres som tapas sammen med andre godsaker, eller fryses til senere.

Tips! Hvis du er lei pasta, server med ovnsstekte poteter eller potetmos. Ris, couscous eller bulgur smaker også godt som tilbehør.

Oppskrift på kjøttboller i tomatsaus

Totaltid 25 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du: 

  • 1 gul løk

  • 1 hvitløksfedd

  • 1 ss olivenolje

  • 2 bokser hakkede tomater

  • 1 dl vann

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

  • 1 ts sukker

  • ¾ dl strøkavring

  • ¾ dl melk

  • 600 g kjøttdeig

  • 1 egg

  • 400 g ukokt spagetti



Slik lager du kjøttboller i tomatsaus

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk, og surr dette i olje i en kjele. Ha over hakkede tomater og vann, og kok i minst 10 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og litt sukker.

  2. Kok spagetti som anvist på pakken i lettsaltet vann.

  3. Ha strøkavring og melk i en bolle og la det svelle i et par minutter. Arbeid inn kjøttdeigen, egg, salt og pepper til en jevn deig. Form deigen til boller som has rett oppi sausen. Trekk kjøttbollene i 10 minutter eller til kjøttbollene er gjennomkokt. Server kjøttboller og spaghetti med revet parmesan over.


22.02.2017 11.37.27