
Kremet one pot pasta med kylling, bacon og basilikum
Jeg digger alt som kan lages i en og samme kjele. Her bruker jeg en stor stekepanne med lokk og alt går oppi. Enkelt og veldig greit, utrolig godt og smakfullt.
4 personer / Glutenfri (hvis du bruker glutenfri pasta) / 30 min
INGREDIENSER:
- 2 ss olje til steking
- 1 sjalottløk
- 130 g bacon (1 pakke)
- 5 store sjampinjong
- 600 g lårkjøtt av kylling
- Salt og pepper
- 5 dl makaroni
- 2 hvitløksfedd
- 4 dl vann
- 1,5 ss flytende kyllingfond
- 2 dl matfløte
- 2 ss sitronsaft
- 1 stor neve revet parmesan
- 1 potte fersk basilikum
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Varm opp olje i en stor stekepanne og stek finhakket sjalottløk, hakket bacon og sjampinjongskiver. Stek til bacon er sprøtt og sjampinjongen er brunet. Legg det siden av stekepannen og ha i litt mer olje.
- Krydre kyllingen med salt og pepper og legg i pannen. Stek kjapt på begge sider så kyllingen blir litt brunet (men ikke gjennomstekt).
- Ha i makaroni og presset hvitløk og rør rundt.
- Hell i vann, kyllingfond og matfløte.
- Sett på lokk og la småkoke i 12 minutter eller til makaronien er kokt.
- Det kan se ut som om sausen skiller seg litt, men det fikser seg.
- Rør inn sitronsaft, parmesan og hakket basilikum. Rør godt så sausen samler seg.
- Smak til med salt og pepper.