Kremet one pot pasta med kylling, bacon og basilikum

Jeg digger alt som kan lages i en og samme kjele. Her bruker jeg en stor stekepanne med lokk og alt går oppi. Enkelt og veldig greit, utrolig godt og smakfullt. 

4 personer
Glutenfri (hvis du bruker glutenfri pasta)
30 min

 

Ingredienser:

  • 2 ss olje til steking
  • 1 sjalottløk
  • 130 g bacon (1 pakke)
  • 5 store sjampinjong
  • 600 g lårkjøtt av kylling
  • Salt og pepper
  • 5 dl makaroni
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 dl vann
  • 1.5 ss flytende kyllingfond
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 stor neve revet parmesan
  • 1 potte fersk basilikum
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du: 

 

  1. Varm opp olje i en stor stekepanne og stek finhakket sjalottløk, hakket bacon og sjampinjongskiver. Stek til bacon er sprøtt og sjampinjongen er brunet. Legg det siden av stekepannen og ha i litt mer olje.
  2. Krydre kyllingen med salt og pepper og legg i pannen. Stek kjapt på begge sider så kyllingen blir litt brunet (men ikke gjennomstekt).
  3. Ha i makaroni og presset hvitløk og rør rundt.
  4. Hell i vann, kyllingfond og matfløte.
  5. Sett på lokk og la småkoke i 12 minutter eller til makaronien er kokt.
  6. Det kan se ut som om sausen skiller seg litt, men det fikser seg.
  7. Rør inn sitronsaft, parmesan og hakket basilikum. Rør godt så sausen samler seg.
  8. Smak til med salt og pepper.


31.07.2020 08.49.00