Kremet pasta med laks

Bruker du fersk tagliatelle eller annen fersk pasta, er du kun få minutter unna ferdig middag!
 

Oppskrift på kremet pasta med laks 

Totaltid 15 minutter.

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 400 g tagliatelle

  • 1 pk knaskerøtter i skiver

  • 2 dl frosne grønne erter

  • 400 g laksefilet uten skinn og ben

  • 1 ss smør til steking

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 1 beger lettrømme

  • 0,5 sitron, finrevet skall av denne

  • 3 vårløk, hakket

Slik lager du kremet pasta med laks

  1. Kok pastaen som anvist på pakken. La knaskerøtter og erter koke med pastaen de to siste minuttene.

  2. Skjær laksen i skiver. Stek lakseskivene i smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper, og ta laksen fra pannen og over på et fat.

  3. Ha rømmen i stekepannen sammen med et par spiseskjeer pastavann og sitronskallet. Kok opp, og pisk sammen til en saus.

  4. Sil vannet fra pastaen, ertene og knaskerøttene, og vend den sammen med sausen.

  5. Fordel pastaen på fire tallerkener og ha laks og vårløk oppå.

 

Restetips!

Har du rester igjen fra middagen? Ha dem i en ildfast form, ha i en liten skvett matfløte og gratiner med litt ost. Perfekt til lunsj i morgen!
 

Visste du dette?

Fettsyrene i fisken får hjernecellene dine til å snakke sammen. Du blir med andre ord smartere av å spise fisk. Fisk er sprengfull av vitaminer og viktige næringsstoffer.


21.02.2017 09.55.35