Lammebolognese

Lammekjøttdeig er helt supert å bruke i en bolognese. Jeg blander den med kjøttdeig for å få enda mer smak. Gode råvarer er mitt heteste tips, alt fra kjøttet til tomatene du bruker. Gå for kvalitetshermetikk, det vil gi resultater. La gjerne denne bolognesen koke i 1 time hvis du har tid, da blir den ekstra god.

6 personer
Glutenfri
45 min

  

Ingredienser:

  • 2 ss olje
  • 1 stor gulrot
  • 2 selleristenger
  • 1/2 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 400 g lammekjøttdeig
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss flytende okse kraft (fond)
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2-3 dl vann
  • 2 klyper salt
  • 1 klype sukker
  • 1 klype pepper
  • Pasta
  • Revet parmesan

  

Slik gjør du: 

 

  1. Varm opp olje i en stor gryte eller stekepanne (med høye kanter). Ha i hakket gulrot, selleristenger og finhakket løk. Stek i 7 minutter. Hell grønnsakene over i en skål og sett til side.
  2. I samme panne kan du steke lammekjøttdeig og kjøttdeig til det er gjennomstekt. Stek på høy varme.
  3. Ha grønnsakene tilbake i pannen og rør inn tomatpure og balsamicoeddik. Stek i 2 minutter før du har i oksefond, hermetiske tomater, vann, salt, sukker og pepper.
  4. La småkoke i 30-60 minutter (spørs hvor god tid du har). Smak til med salt.
  5. Server med kokt pasta og gjerne litt revet parmesan.


21.10.2019 11.49.00