Makaronilasagne

    1 stor lasagne / Gluten / 60 min

    INGREDIENSER:

    • 150 g makaroni
    • 40 g smør
    • 30 g hvetemel
    • 5 dl melk
    • ½ ts salt
    • ½ ts muskat
    • Olje til steking
    • 2 små gulrøtter
    • 2 fedd hvitløk
    • 2 selleristenger
    • 2 sjalottløk/1/2 løk
    • 400 g kjøttdeig
    • 2 bokser tomater
    • 2 ss flytende kyllingfond
    • 1 ts salt
    • 2 ts tørket oregano
    • 1 pakke revet mozzarella

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Lag bolognesen ved å varme olje i en panne. Riv gulrøtter, kutt sellerien og løken i små terninger og press hvitløken med en hvitløkspresse. Ha alt dette sammen med kjøtt i pannen og stek til alt er gjennomstekt.
    2. Ha i tomater, flytende kyllingfond, salt og oregano.
    3. Kok opp og la det småkoke mens du gjør resten.
    4. Lag bechamele ved å smelte smøret i en kjele. Rør inn hvetemel og la det surre i 1 minutt før du visper inn litt og litt av melken i. Når all melken er tilsatt kan du la sausen småkoke i et par minutter. Rør inn salt og muskat.
    5. Rør tilslutt kokt makaroni inn i den hvite sausen.
    6. Ha først kjøttsausen i en ildfast form, så den hvite makaronisausen over.
    7. Topp med revet mozzarella og stek på 190 grader varmluft i ca 20 minutter.