One pot-pasta- og soppgryte

    Litt avhengig av hvor raskt du klarer å kutte grønnsakene, tar det rundt 25 minutter å lage denne middagen. Du kan ha alt i en og samme gryte så det blir lite oppvask etter middagen. I tillegg er den veldig god og mild i smaken, en skikkelig kosemiddag på en høstdag.

    Litt avhengig av hvor raskt du klarer å kutte grønnsakene, tar det rundt 25 minutter å lage denne middagen. Du kan ha alt i en og samme gryte så det blir lite oppvask etter middagen. I tillegg er den veldig god og mild i smaken, en skikkelig kosemiddag på en høstdag.

    4 personer / 25 min / Gluten

    INGREDIENSER:

    • 3 store sjampinjonger
    • 2 ss olje
    • 1 ss smør
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 boks kikerter
    • 2 ts merian
    • 200 g makaroni/små pasta
    • 5 dl vann
    • 2 dl matfløte/kremfløte
    • 2 ss flytende kyllingfond
    • 40 g parmesan
    • 1 god skvis sitronsaft
    • 1 fersk mozzarella
    • 1 bunt bladpersille

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kutt soppen i litt små biter og stek den på ganske høy varme med olje i en panne.
    2. Mens soppen steker (den skal bli ganske gyllen), kan du hakke opp sjalottløken og hvitløken i små biter. Skyll kikertene og riv parmesanen så alt er klart.
    3. Ha smøret i pannen sammen med sjalottløk, hvitløk, kikerter og merian. Stek alt i 2 minutter før du har i makaroni, vann, fløte og flytende kyllingfond.
    4. Sett på lokk og la alt koke til makaronien er myk.
    5. Rør inn revet parmesan og en god skvis sitronsaft.
    6. Riv mozzarellaen i biter og ha den over pastaen sammen med bladpersille.
    7. Sett lokket på så mozzarellaen smelter.
    8. Server.