Pasta i ovn

    Dette er en rask variant av vegetarlasagne, bare med pastaskruer. Her kan du lure inn ekstra grønnsaker, og du kan bruke opp rester du har i kjøleskapet.

    Dette er en rask variant av lasagne, bare med pastaskruer. Her kan du lure inn ekstra grønnsaker, og du kan bruke opp rester du har i kjøleskapet. Og barna kommer til å elske det! La pastaretten være vegetarisk eller spe på med rester av kylling, kjøttdeig, biffkjøtt eller litt pølse, om du har det på lur.

    Oppskrift på pasta i ovn

    Totaltid 25 minutter.

    Steketid 10 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 400 g pastaskruer eller annen pasta

    • 600 g ulike grønnsaker i biter, f.eks. paprika, løk, blomkål, brokkoli og squash

    • 1 ss olje til steking

    • 2 bokser hakkede tomater

    • 2 dl lettrømme

    • 1 ts tørkede urter som f.eks. basilikum, oregano eller timian

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 2 dl revet ost

    Slik lager du pasta i ovn

    1. Sett ovnen på 200 °C.

    2. Kok pastaen som anvist på pakken. Sil vannet fra pastaen.

    3. Stek grønnsakene raskt i litt olje.

    4. Visp sammen hakkede tomater, rømme, urter, salt og pepper i en bolle. Vend pasta og grønnsaker sammen, og ha alt i en ildfast form.

    5. Dryss over revet ost, og gratiner midt i ovnen i ca 10 minutter, eller til osten har smeltet.

     

    Visste du dette?

    Visste du at tomat faktisk ikke er en grønnsak, men en frukt? Og visste du at i Valencia i Spania er det en egen tomatfestival som heter Tomatino? Der knuses det tonnevis av tomater i august hvert år!