Sommerpasta med cherrytomater, asparges og nykål

    En sommerlig favorittpasta med nykål eller spisskål, asparges, masse tomater, spekeskinke og mozzarella.

    En sommerlig favorittpasta med nykål eller spisskål, asparges, masse tomater, spekeskinke og mozzarella.

    2 voksne + 2 barn / 35 min / Glutenfri (bruk glutenfri pasta)

    INGREDIENSER:

    • 200 g cherrytomater av god kvalitet
    • 3 ss olivenolje
    • 1 god klype salt
    • 1 pakke spekeskinke
    • 200 g pasta
    • ¼ nykål
    • 4 ss olje
    • 2 ss smør
    • 1 bunt asparges
    • 1 bunt bladpersille
    • 1 skvis sitronsaft
    • 1 klype salt
    • 1 neve revet parmesan
    • 1 fersk mozzarella

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Ha tomatene i en stor ildfast form. Hell over olje og salt og bland det sammen.
    2. Stek det i ovnen på 190 grader varmluft i 15 minutter.
    3. Ta tomatene ut av ovnen. Fordel spekeskinken over tomatene i formen og stek videre i 10 minutter så spekeskinken blir sprø.
    4. Kok spagettien etter pakkens anvisning, spar på 1 dl av kokevannet.
    5. Varm 4 ss olivenolje og 2 ss smør i en stekepanne. Finstrimle nykålen og stek den i pannen i 3 minutter. Dryss over en liten klype salt.
    6. Skjær hver av aspargesene i 3 og stek dem sammen med nykålen i 2 minutter før du har i tomatene, spagettien, hakket bladpersille, sitronsaft, revet parmesan og salt etter smak.
    7. Hvis du vil ha litt mer saus, kan du ha i litt av kokevannet som du sparte fra spagettien.
    8. Fordel mozzarellaen og spekeskinken over. Noen dråper med olivenolje er ikke feil.