Rask og lett skinkepasta

    Dersom du har pasta, litt skinke og noen gode grønnsaker er du kun få minutter unna det som kan bli en god middag eller herlig lunsj!

    Skinkepasta går hjem hos alle aldersgrupper, fra de minste til de eldste. Skinken kan byttes ut med bacon, reker, stekte laksebiter. Retten kan også serveres som en vegetarpasta med grønnsaker. Perfekt å ha i lunsjboksen er den også!
     

    Oppskrift på rask og lett skinkepasta 

    Totaltid 20 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 400 g pennepasta eller annen pasta, gjerne fullkorn

    • 200 g frosne erter

    • 3 dl lettrømme

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper 

    • 0,5 sitron, kun revet skall

    • 1 ss Dijonsennep, eller annen sennep

    • 200 g skinke i terninger

    • 12 cherrytomater, delt i fire

    Slik lager du rask og lett skinkepasta

    1. Kok pastaen som anvist på pakken. La ertene koke sammen med pastaen det siste minuttet.

    2. Pisk rømme med salt, pepper, sitronskall og sennep. Sil vannet fra pastaen og ertene.

    3. Vend sammen pasta, erter, saus, skinketerninger og tomatbåter – og servér!

     

    Visste du dette?

    Pasta er et italiensk ord og betyr ”deig”. Kineserne spiste pastanudler allerede 200 år f. Kr.