Spagetti med reker og pesto

Pestoen kan du lage selv eller velge å kjøpe ferdig. Du må gjerne bruke ferske eller frosne selvpillede reker.

Oppskrift på spagetti med reker og pesto 

Totaltid 15 minutter

Dette trenger du til 4 porsjoner 

  • 300 g ukokt spagetti

  • 1 glass reker i lake

  • 2 ss pinjekjerner, ristede

  • 1 bit parmesan, i flak

  • 2 ss basilikumblader, friske og revne

 

Pesto

  • 1 hvitløksfedd

  • 4 ss pinjekjerner, ristede

  • 1 potte basilikum

  • 1 dl parmesan, revet

  • 1 dl olivenolje

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

 

Slik lager du spagetti med reker og pesto

  1. Kok spagettien som anvist på pakken i lettsaltet vann.

  2. Ha alle ingrediensene til pestoen i en mikser og kjør sammen til en grønn saus. Smak til med salt og pepper.

  3. Sil vannet fra pastaen, og vend inn pestoen i spagettien. 

  4. Fordel spagetti på fire tallerkener, og topp med reker, pinjekjerner, flak med parmesan og revet basilikum.

 

Visste du dette?

Pesto er en italiensk saus laget av basilikum, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje. I Italia brukte de pesto allerede i romertiden.

Det finnes mange forskjellige typer reker. I områdene rundt Norge har vi dyptvannsreker, men visste du at alle dypvannsrekene skifter kjønn? Først er de hankjønn, deretter blir de hunkjønn. Heldigvis smaker de like godt uansett kjønn!


22.02.2017 10.15.14