Spagetti med reker og pesto

    Med spaghetti, reker og litt pesto er du et lite kvarter unna en kjempegod middag med smaker som spiller flott opp mot hverandre.

    Med spaghetti, reker og litt pesto er du et lite kvarter unna en kjempegod middag med smaker som spiller flott opp mot hverandre. Pestoen kan du lage selv eller velge å kjøpe ferdig. Du må gjerne bruke ferske eller frosne selvpillede reker.

    Oppskrift på spagetti med reker og pesto 

    Totaltid 15 minutter

    Dette trenger du til 4 porsjoner 

    • 300 g ukokt spagetti

    • 1 glass reker i lake

    • 2 ss pinjekjerner, ristede

    • 1 bit parmesan, i flak

    • 2 ss basilikumblader, friske og revne

    Pesto

    • 1 hvitløksfedd

    • 4 ss pinjekjerner, ristede

    • 1 potte basilikum

    • 1 dl parmesan, revet

    • 1 dl olivenolje

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    Slik lager du spagetti med reker og pesto

    1. Kok spagettien som anvist på pakken i lettsaltet vann.

    2. Ha alle ingrediensene til pestoen i en mikser og kjør sammen til en grønn saus. Smak til med salt og pepper.

    3. Sil vannet fra pastaen, og vend inn pestoen i spagettien. 

    4. Fordel spagetti på fire tallerkener, og topp med reker, pinjekjerner, flak med parmesan og revet basilikum.

    Visste du dette?

    Pesto er en italiensk saus laget av basilikum, pinjekjerner, hvitløk og olivenolje. I Italia brukte de pesto allerede i romertiden.

    Det finnes mange forskjellige typer reker. I områdene rundt Norge har vi dyptvannsreker, men visste du at alle dypvannsrekene skifter kjønn? Først er de hankjønn, deretter blir de hunkjønn. Heldigvis smaker de like godt uansett kjønn!