Spagetti og kjøttboller med grønnsakssaus

Jeg vet (av erfaring) at det ikke alltid er like lett å få i barn grønnsaker. Derfor kan det være lurt å gjøre den maten du uansett lager enda mer næringsfull. Spagetti og kjøttboller er en klassiker, men den kan man jo proppe full av næringsstoffer. Her har jeg brokkoli, gulrot og blomkål i tomatsausen. I kjøttbollene har jeg litt revet brokkoli og parmesan. Denne middagen er utrolig god og samtidig kjempesunn for hele familien.

4 personer
Glutenfri (bruk glutenfri pasta)
40 min

 

Ingredienser:

  • Ingredienser tomat og grønnsakssaus:
  • 1/2 løk
  • 2-3 gulrøtter
  • Stilken av 1 brokkoli
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 bokser tomater
  • 2 ss flytende kyllingfond
  • 3 dl vann
  • 1/4 blomkål
  • 2 klyper salt
  • 2 klyper pepper

    Ingredienser kjøttboller:
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 neve parmesan
  • 2 ss finrevet brokkolitopp
  • Olje til steking
  • Pasta av eget ønske (gjerne fullkorn)

 

Slik gjør du: 

 

  1. Finhakk løk, riv gulrøtter og stilken av 1 brokkoli (jeg fjerner kun det ytterste laget av stilken og river resten).
  2. Varm olje i en kjele og stek grønnsakene i 6 minutter på medium varme.
  3. Press i hvitløk og rør inn tomatpure. Stek i 2 minutter før du heller i hakkede tomater, kyllingfond, vann, blomkål, salt og pepper.
  4. Kok opp og la småkoke i 5 minutter før du kjører alt med en stavmikser. Når du har en jevn og glatt saus kan du sette på lokk og la småkoke til du har gjort klart kjøttbollene.
  5. For å lage kjøttbollene kan du røre sammen kjøttdeig, finrevet parmesan og finrevet brokkolitopp. Jeg bruker et fint rivjern og river rett og slett toppene av brokkolien.
  6. Rull små kjøttboller, på størrelse med en cherrytomat.
  7. Varm opp olje i en stekepanne og stek kjøttbollene på ganske høy varme så de brunes. De trenger ikke være gjennomstekt, men brunet på utsiden. Hell kjøttbollene med stekefettet i tomatsausen og la alt småkoke i 10 minutter.
  8. Server kokt pasta til.


28.10.2020 09.49.00