Spagetti og kyllingkjøttboller

Spagetti og kjøttboller er en sikker vinner hjemme hos oss. Jeg vil si at alle i familien er like glad i det. Hvis du ikke vil lage kjøttboller, kan du bruke de samme ingrediensene til å lage en vanlig kjøttsaus.

4 personer
Glutenfri (bruk glutenfri spagetti)
40 min

 

Ingredienser kjøttboller:

  • 400 g kyllingkjøttdeig
    1 finhakket sjalottløk
    1 hvitløksfedd, presset
    2 ts tørket timian
    2 klyper salt
    1 klype pepper
    1 neve revet parmesan
    2 ss olje til steking

Ingredienser saus:

  • 1 finhakket sjalottløk
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 ss flytende kyllingfond
  • 1 ts tørket timian
  • Spagetti
  • Parmesan

 

Slik gjør du: 

 

  1. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Bruk en liten skje til å lage små kjøttboller. Stek dem i olje i en stor stekepanne.
  2. Når kjøttbollene har blitt brune på hver side kan du ha i litt mer olje, sjalottløk og balsamicoeddik. Stek i 2 minutter før du har i hermetiske tomater, vann, kyllingfond og timian.
  3. La småkoke til kjøttbollene er gjennomkokt.
  4. Server kjøttboller med kokt spagetti. Dryss gjerne over litt parmesan før servering.


17.02.2020 12.49.00