Stor porsjon bolognese

    Dette er en stor porsjon bolognese som gjør at du kan fryse den ned i poser. Veldig kjekt å ha middag klar i fryseren.

    Dette er en stor porsjon bolognese som gjør at du kan fryse den ned i poser. Veldig kjekt å ha middag klar i fryseren.

    1 stor porsjon Bolognese / Glutenfri / Kjøtt

    INGREDIENSER:

    • Olje til steking
    • 2 pakker kjøttdeig (800 g)
    • 3 gulrøtter
    • 5 selleristenger
    • 1 stor løk
    • 3 hvitløksfedd
    • 100 g tomatpuré
    • 1 boks linser i lake
    • 4 bokser hakkede tomater
    • 1 boks vann
    • 2 ss flytende kyllingfond eller 2 terninger buljong
    • 1 liten ts sukker
    • 1-2 ts salt
    • 2 ts tørker oregano

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Stek kjøttdeigen i litt olje i en stekepanne. Samtidig kan du steke hakket løk, finhakket selleristang og revet gulrot i en litt stor gryte. Stek i 5-6 minutter til grønnsakene er myke. Tilsett den stekte kjøttdeigen, tomatpuré og presset hvitløk og stek i 1 minutter. Ha i hakkede tomater, vann, kyllingfond, linser (skyll dem først), sukker, salt og oregano.
    2. Legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter eller lenger om du har tid.
    3. Avkjøl helt før du har sausen over på fryseposer og fryser ned.