Stor Lasagne

En stor lasagne til alle vårens festligheter. Det kommer både dugnader, 17.mai, konfirmasjoner, fester, bursdager osv nå fremover. Da er det greit å ha en oppskrift som mater mange. Og du, hos Obs har de i tillegg til alle ingrediensene et stort utvalg av fest-utstyr.

1 langpanne / Gluten / 90 min

INGREDIENSER

Kjøttsaus:

  • 2 store sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 ss olivenolje
  • 800 g kjøttdeig
  • 3 ss tomatpure
  • 4 bokser hermetiske tomater
  • 1 klype sukker
  • 2 dl vann
  • 2 ss flytende kjøttfond
  • 2 klyper salt
  • 2 klyper pepper

Hvit saus (bechamel):

  • 100 g smør
  • 100 g hvetemel
  • 1 liter helmelk
  • ½ muskatnøtt, revet
  • 1 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 350 g revet ost (mozzarella)
  • 1 pakke lasagneplater

FREMGANGSMÅTE:

  1. Finhakk gulrøtter og sjalottløk.
  2. Varm opp olje på medium varme i en litt stor kjele og stek gulrøtter og løk i 5-6 minutter før du har i presset hvitløksfedd.
  3. La det surre i 2 minutter før du heller alt over i en bolle.
  4. Ha i litt mer olje og stek kjøttdeigen på høy varme til den er brunet. Ha i tomatpure og la det steke i 1 minutt før du heller grønnsakene tilbake.
  5. Hell i hermetiske tomater, sukker, vann og flytende kyllingfond.
  6. Sett på lokk og la alt småkoke mens du lager den hvite sausen.
  7. Smak til med salt og pepper helt til slutt.

 

  1. Lag den hvite sausen ved å smelte smør i en kjele på medium varme.
  2. Tilsett hvetemel og visp alt sammen, la surre mens du visper i 2 minutter før du heller i melken, litt av gangen.
  3. Sausen vil tykne når du har melken i, la den tykne litt mellom hver gang du heller i melk.
  4. Når all melken er i kan du la sausen småkoke i 5 minutter. Pass på at den ikke brenner seg i bånn.
  5. Ha i revet muskatnøtt, salt og pepper.

 

  1. Sett sammen lasagnene ved å først sette frem en stor langpanne.
  2. Start med å legge et lag kjøttsaus i bunnen, så et tynt lag hvit saus, så lasagneplater.
  3. Fortsett lagene til alt er brukt opp. Du skal avslutte med et lag kjøttsaus og hvit saus.
  4. Fordel osten på toppen.
  5. Stek på 175 grader varmluft i 40 minutter.