
Pizza margarita
INGREDIENSER:
Pizzadeig
- 550 g Hvetemel
- 1/5 ts Tørrgjær
- 18 g (2 ts) Salt
- 380 g Kaldt vann
Tomatsaus
- 1 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olje
- 2 ss tomatpure
- 1 boks hakkede tomater
- 0.5-1 ts salt
- 1 ts tørket oregano
Ost
- 2 never pr pizza revet mozzarella
- 1/2 pr pizza fersk mozzarella
FREMGANGSMÅTE:
- Rør sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle. Hell i vann og rør sammen. Velt alt over på kjøkkenbenken og kna deigen kjapt sammen så den samler seg. Kna i ca 30 sekunder før du har deigen over i en bolle (som gjerne er smurt med et tynt lag nøytral olje).
- Dekk bollen med plastfolie og la stå på kjøkkenbenken i 24 timer.
- Etter 24 timer kan du helle deigen på en lettmelet kjøkkenbenk. Del den i fire emner på ca. 220 gram hver.
- Jobb med et emne av gangen, dekk det med hvetemel og press det litt utover. Brett deigen i to og press den litt utover igjen, brett den i to igjen og press den litt utover igjen. Jeg har laget en video av dette på instagram, den ligger under høydepunkter (@idagranjansen).
- Brett og del hvert emne ca. 20 ganger før du samler den til fire stramme baller og legger hver deigball i en liten smurt (med nøytral olje) skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 24-72 timer.
- For å lage pizzasausen kan du finhakke sjalottløk og hvitløk. Varm opp en kjele med olje og stek løk og hvitløk i 2 minutter før du har i tomatpure. Stek i 1 minutt før du har i hakkede tomater, salt og oregano. La småkoke i 2 minutter før du trekker kjelen av platen.
- Sett en pizzasten inn i ovnen når den er kald, skru ovnen på høyeste temperatur. Gjerne 250-270 grader (eller høyere). La pizzasteinen ligge i den varme ovnen i 30 minutter etter at ovnen har nådd høyeste temperatur.
- Ta deig-emnene ut av kjøleskapet og la de stå på kjøkkenbenken i 1 time før du heller en og en ut på en melet kjøkkenbenk. Bruk henda til å dra deigen utover, eller en kjevle deigen. Du skal få en tynn pizzabunn. Bruk en del mel så deigen ikke setter seg fast.
- Smør et tynt lag med tomatsaus på pizzaen og legg så på revet mozzarella og fersk mozzarella.
- Dra pizzaen over på pizzasteinen og stek til den er gylden, ca 5-6 minutter.
- Jeg bruker en pizzaspade til å dra pizzaen over, da legger jeg deigen på pizzaspaden før jeg har på fyllet. Da er det enklere å få den fint over på pizzasteinen inni ovnen. Sjekk ut @idagranjansen på instagram, under "høydepunkter" for å se hvordan jeg lager deigen og pizzaen.
- Gjør det samme med alle fire pizzaene. Spis den rykende varm!
Pizzaovner