Pizza margarita

    INGREDIENSER:

     Pizzadeig

    • 550 g Hvetemel
    • 1/5 ts Tørrgjær
    • 18 g (2 ts) Salt
    • 380 g Kaldt vann

    Tomatsaus

    • 1 stk sjalottløk
    • 2 fedd hvitløk
    • 2 ss olje
    • 2 ss tomatpure
    • 1 boks hakkede tomater
    • 0.5-1 ts salt
    • 1 ts tørket oregano

    Ost

    • 2 never pr pizza revet mozzarella
    • 1/2 pr pizza fersk mozzarella

    FREMGANGSMÅTE:

    1.  Rør sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle. Hell i vann og rør sammen. Velt alt over på kjøkkenbenken og kna deigen kjapt sammen så den samler seg. Kna i ca 30 sekunder før du har deigen over i en bolle (som gjerne er smurt med et tynt lag nøytral olje). 
    2. Dekk bollen med plastfolie og la stå på kjøkkenbenken i 24 timer. 
    3. Etter 24 timer kan du helle deigen på en lettmelet kjøkkenbenk. Del den i fire emner på ca. 220 gram hver. 
    4. Jobb med et emne av gangen, dekk det med hvetemel og press det litt utover. Brett deigen i to og press den litt utover igjen, brett den i to igjen og press den litt utover igjen. Jeg har laget en video av dette på instagram, den ligger under høydepunkter (@idagranjansen). 
    5. Brett og del hvert emne ca. 20 ganger før du samler den til fire stramme baller og legger hver deigball i en liten smurt (med nøytral olje) skål. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 24-72 timer. 
    6. For å lage pizzasausen kan du finhakke sjalottløk og hvitløk. Varm opp en kjele med olje og stek løk og hvitløk i 2 minutter før du har i tomatpure. Stek i 1 minutt før du har i hakkede tomater, salt og oregano. La småkoke i 2 minutter før du trekker kjelen av platen.  
    7. Sett en pizzasten inn i ovnen når den er kald, skru ovnen på høyeste temperatur. Gjerne 250-270 grader (eller høyere). La pizzasteinen ligge i den varme ovnen i 30 minutter etter at ovnen har nådd høyeste temperatur. 
    8. Ta deig-emnene ut av kjøleskapet og la de stå på kjøkkenbenken i 1 time før du heller en og en ut på en melet kjøkkenbenk. Bruk henda til å dra deigen utover, eller en kjevle deigen. Du skal få en tynn pizzabunn. Bruk en del mel så deigen ikke setter seg fast. 
    9. Smør et tynt lag med tomatsaus på pizzaen og legg så på revet mozzarella og fersk mozzarella. 
    10. Dra pizzaen over på pizzasteinen og stek til den er gylden, ca 5-6 minutter. 
    11. Jeg bruker en pizzaspade til å dra pizzaen over, da legger jeg deigen på pizzaspaden før jeg har på fyllet. Da er det enklere å få den fint over på pizzasteinen inni ovnen. Sjekk ut @idagranjansen på instagram, under "høydepunkter" for å se hvordan jeg lager deigen og pizzaen. 
    12. Gjør det samme med alle fire pizzaene. Spis den rykende varm!