Pizzaboller

    Store gode pizzaboller er litt av en snack du kan sende med barna på tur, eller i matpakken. Kanskje ikke hver dag, men en gang i blant når du skal overraske med noe skikkelig godt. Denne deigen er veldig enkel å jobbe med, og resultatet blir kjempebra. All gjærbakst er ferskvare så de er absolutt best rykende ferske. Hvis du ikke spiser dem samme dag så anbefaler jeg at du fryser dem ned. De tiner fort til lunsj.

    6 store pizzaboller
    Gluten
    2.5 time

     

    Deig:

    • 575 g hvetemel
    • 1 pakke tørrgjær
    • 1 ts salt
    • 100 g smør
    • 3.5 dl melk

    Pizzasaus og fyll:

    • 2 ss olje
    • 2 hvitløksfedd
    • ½ boks hermetiske tomater
    • 2 ts tørket timian
    • 2 ts tørket oregano
    • ½ ts salt
    • 2 store never revet hvitost
    • 1 stor neve revet cheddar

     

    Slik gjør du: 

     

    1. I en kjøkkenmaskinbolle kan du ha i hvetemel, gjær og salt.
    2. Smelt smøret og hell i melken, varm opp til ca. 35 grader (lunkent) og hell det i de tørre ingrediensene.
    3. Elt med eltekrok i 10 minutter før du har deigen i en smurt bolle. Dekk til og hev til dobbel størrelse, ca. 60 min.
    4. Velt deigen på en lettmelet benk og del deigen i 6 like store emner. Rull boller og press dem litt flate.
    5. Plasser de på et stekebrett, litt tett og dekk med et kjøkkenhåndkle.
    6. Hev i ca. 35-40 minutter.
    7. Mens bollene hever kan du lage pizzasausen ved å varme opp olje i en liten kjele. Press hvitløk i og la surre i 1 minutt før du har i tomatene, timian, oregano og salt. Småkok i 5 minutter. Sett til side.
    8. Press midten av bollene ned med henda så du lager en stor grop. Fordel pizzasaus utover hver bolle og dryss over en god del ost.
    9. Stek på 215 grader i ca. 13-15 minutter.