
Pizzasnurrer
Store gode pizzasnurrer er litt av en snack du kan sende med barna på tur, eller i matpakken. Kanskje ikke hver dag, men en gang i blant når du skal overraske med noe skikkelig godt. Denne deigen er veldig enkel å jobbe med, og resultatet blir kjempebra. All gjærbakst er ferskvare så de er absolutt best rykende ferske. Hvis du ikke spiser dem samme dag så anbefaler jeg at du fryser dem ned.
Gluten / Vegetar / 12-13 stk / 2 timer
INGREDIENSER:
Deig:
- 575 g hvetemel
- 1 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 100 g smeltet smør
- 3.5 dl melk
Pizzasaus og fyll:
- 5-6 ss Ferdig pizzasaus eller hjemmelaget
- 1 stor gulrot
- 1 pose revet mozzarella
- 1 ss pizzakrydder
- 2 klyper salt
FREMGANGSMÅTE:
- I en kjøkkenmaskinbolle kan du ha i hvetemel, gjær og salt.
- Smelt smøret og hell i melken, varm opp til ca. 35 grader (lunkent) og hell det i de tørre ingrediensene.
- Elt med eltekrok i 10 minutter før du har deigen i en smurt bolle. Dekk til og hev til dobbel størrelse, ca. 60 min.
- Velt deigen på en lettmelet benk og kjevle ut en rektangel
- Smør utover pizzasaus, revet gulrot, pizzakrydder og revet ost.
- Rull sammen til en pølse og del i 12-13 emner.
- Legg enten i muffinsformer eller på et stekebrett.
- Hev bollene mens ovnen varmer seg til 215 grader.
- Stek i ca 16 min.
- Avkjøl.