Cæsarsalat

Du fint kan ”jukse litt”, og bruke ferdig grillet kylling og krutonger fra butikken hvis du har dårlig tid. Har du god tid kan du lage egne krutonger av daggammelt brød.

Skjær brødet i små terninger som du enten steker i olje i en stekepanne, eller stek i ovnen sammen med hvitløk, salt og rosmarin.

 

Oppskrift på cæsarsalat 

Totaltid 20 minutter

 

Dette trenger du til 4 porsjoner:

 

  • 3 kyllingbryst

  • 1 ts salt

  • 0,5 ts pepper

  • 2 ss smør eller olje til steking

 

Cæsar-dressing

  • 1 eggeplomme, romtemperert

  • 1 hvitløksfedd, hakket

  • 1 ss eddik

  • 1 ts sitronsaft

  • 1 ts dijonsennep

  • 4 ss olivenolje

 

Salat

  • 3 hjertesalater, i biter

  • 1 pk bacon, stekt

  • 40 g parmesan, høvlet

  • 16 cherrytomater, delt i to

  • 1 neve krutonger

 

Slik lager du ekte Cæsarsalat

 

  1. Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek kyllingen i smør i en stekepanne, 3-4 minutter pr. side. 

  2. Legg på lokk og la kyllingen bli gjennomstekt over lav varme. La kyllingbrystene hvile i et par minutter før de skjæres i skiver.

Cæsar-dressing

  1. Ha den romtempererte eggeplommen i en bolle sammen med hvitløk, eddik, sitronsaft og sennep. Visp inn oljen litt etter litt i en tynn stråle og smak til med salt og pepper.

  2. Vend salaten i dressingen og fordel i fire skåler, med kyllingen på toppen. Strø over stekt bacon, parmesanost, tomat og krutonger.

 

Visste du dette?

Cæsarsalaten er ikke oppkalt etter keiser Julius Cæsar, men etter den italienske kokken Cæsar Cardini. Han fant opp salaten og serverte den på resturanten sin i Tijuana i Mexico under forbudstiden (forbud mot brennevin) og den ble veldig populær.


22.02.2017 09.30.09