Couscoussalat med svin ytrefilet

Svinekjøttet kan byttes ut med nakke- eller svinekoteletter, eller annen type kjøptt.

Denne retten kan du gjerne servere med en frisk yoghurtdressing bestående av yoghurt naturell, basilikum, limesaft, salt og pepper. 

Oppskrift på couscoussalat med svin ytrefilet

Totaltid 20 minutter

Dette trenger du til 4 porsjoner: 

  • 3 dl appelsinjuice

  • 3 dl couscous

  • 1 appelsin, uten skall og i biter

  • 4 ss tørket aprikos, i skiver

  • 2 vårløk, i skiver

  • 2 dl fersk spinat

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

  • 800 g svin ytrefilet

  • 4 ss søt chilisaus

  • 2 ss smør

 

Slik lager du Couscoussalat med svin ytrefilet

 

Couscous

  1. Kok opp appelsinjuicen og dra kjelen så bort varmen. Rør inn couscousen og legg på lokk. La stå og trekke i 5 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel.

  2. Vend inn appelsin, aprikos, vårløk og spinat. Smak til med salt og pepper.

Svin ytrefilet

  1. Skjær svinefileten i fingertykke skiver og pensle skivene med søt chilisaus. Krydre med salt og pepper.

  2. Stek skivene i smør på middels varme til de er gjennomstekt, men fremdeles saftige. Dette tar ca. 8 minutter.

 

 

Visste du dette?

Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete. Navnet stammer fra arabisk ”kuskusi” og er av berbisk opprinnelse. Det er avledet av ”seksu” som betyr velrullet, velformet eller rundet. 


22.02.2017 10.23.01