Lun pastasalat med ovnsstekte grønnsaker

    Dette er en lun og god pastasalat med masse deilige grønnsaker. Den er helt super å ta med seg på stranden eller en tur i skogen.

    Dette er en lun og god pastasalat med masse deilige grønnsaker. Den er helt super å ta med seg på stranden eller en tur i skogen. Hvis du skal ha lunsjbesøk så er dette retten som er perfekt å servere i hagen. Kanskje piknik i hagen er tingen?

    4 pers
    Glutenfri /bruk glutenfri pasta
    45 min

     

    Ingredienser:

    • 1 squash

    • 1 pakke cherrytomater

    • 2 rødløk

    • 4 ss olivenolje

    • 1 hel hvitløk

    • 50 g pinjekjerner

    • 200 g pastaskruer (gjerne fullkorn)

    • 3 ss olivenolje

    • 2 ss sitronsaft

    • 1 stor neve revet parmesan

    • 10 sorte oliven

    • 1 basilikumplante

    • Salt

    • Pepper

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 210 grader over/undervarme. Legg et bakepapir på et stekebrett og sett til side.
    2. Skrell squashen så det meste av det grønne skallet fjernes, men la det være igjen litt. Skjær squashen i litt store terninger, del cherrytomatene i to og kutt løken i litt store deler (fjern skallet først). Ha alt i en skål og rør inn olje. Hell alt over på stekebrettet.
    3. Del hele hvitløken i to på langs og legg den med kuttsiden ned på stekebrettet.
    4. Stek i ca. 40 minutter eller til grønnsakene er skikkelig godt stekt.
    5. Mens grønnsakene steker kan du koke pasta og sette til side.
    6. Stek pinjekjernene i en tørr panne til de er gylne.
    7. Bland sammen pasta, stekte grønnsaker, pinjekjerner, olivenolje, sitronsaft, revet parmesan, oliven og grovhakket basilikum.
    8. Smak til med salt og pepper.