Lun pastasalat med ovnsstekte grønnsaker

Dette er en lun og god pastasalat med masse deilige grønnsaker. Den er helt super å ta med seg på stranden eller en tur i skogen. Hvis du skal ha lunsjbesøk så er dette retten som er perfekt å servere i hagen. Kanskje piknik i hagen er tingen?

4 pers
Glutenfri /bruk glutenfri pasta
45 min

 

Ingredienser:

  • 1 squash

  • 1 pakke cherrytomater

  • 2 rødløk

  • 4 ss olivenolje

  • 1 hel hvitløk

  • 50 g pinjekjerner

  • 200 g pastaskruer (gjerne fullkorn)

  • 3 ss olivenolje

  • 2 ss sitronsaft

  • 1 stor neve revet parmesan

  • 10 sorte oliven

  • 1 basilikumplante

  • Salt

  • Pepper

 

Slik gjør du: 

 

  1. Forvarm ovnen til 210 grader over/undervarme. Legg et bakepapir på et stekebrett og sett til side.
  2. Skrell squashen så det meste av det grønne skallet fjernes, men la det være igjen litt. Skjær squashen i litt store terninger, del cherrytomatene i to og kutt løken i litt store deler (fjern skallet først). Ha alt i en skål og rør inn olje. Hell alt over på stekebrettet.
  3. Del hele hvitløken i to på langs og legg den med kuttsiden ned på stekebrettet.
  4. Stek i ca. 40 minutter eller til grønnsakene har blitt skikkelig godt stekt.
  5. Mens grønnsakene steker kan du koke pasta og sette til side.
  6. Stek pinjekjernene i en tørr panne til de er gyldne.
  7. Bland sammen pasta, stekte grønnsaker, pinjekjerner, olivenolje, sitronsaft, revet parmesan, oliven og grovhakket basilikum.
  8. Smak til med salt og pepper.


02.06.2020 08.49.00