Salat med eple og fritert kylling

    Dette er en salat som er litt mer enn bare en vanlig salat om du skjønner. Den har en digg dressing, knasende epler, sprø kylling og kandiserte gresskarkjerner.

    Dette er en salat som er litt mer enn bare en vanlig salat om du skjønner. Den har en digg dressing, knasende epler, sprø kylling og kandiserte gresskarkjerner.

    1 stor salat / Gluten / 40 min

    INGREDIENSER:

    Kandiserte gresskarkjerner:

    • 1 dl gresskarkjerner
    • 1 ss smør
    • 2 ss sukker
    • 1 god klype salt

    Dressing:

    • 3 ss majones
    • 2 ss olivenolje
    • 1 ss dijonsennep
    • 1 ss fjell- eller akasiehonning
    • 2-3 ss sitronsaft
    • 1 lite hvitløksfedd
    • Salt og pepper

    Fritert kylling:

    • 2 egg
    • 4 ss hvetemel
    • 1 ts salt
    • 1 pakke pankopanering
    • 400 g kyllingfilet i biter
    • Solsikke eller rapsolje til fritering

    Salat:

    • 2 hoder hjertesalat
    • 1/2 pakke ruccola
    • 1 avokado
    • 1 eple

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Lag gresskarkjernene ved å ha alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. La det småkoke i 1 minutt før du heller det utover et stekebrett. Stek i ovnen på 200 grader i 9 minutter. Sett til side for å avkjøles. Da blir de sprø. 
    2. Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene. Sett til side.
    3. Lag kyllingen ved å ha pisket egg i en skål, hvetemel og salt i en annen skål og pankopanering i en liten ildfast form.
    4. Skjær kyllingen i biter og dypp dem først i mel, så i egg og så i paneringen.
    5. Varm en stekepanne med olje (oljen skal dekke bunnen med ca 2 cm). Oljen skal bli skikkelig varm, men ikke sinnsykt varm, så test med å hive en liten bit av paneringen i pannen og se om den bruner seg.
    6. Friter kyllingen, halvparten av gangen til den er godt gyllen.
    7. Kutt hjertesalaten i grove biter og ha over i en stor skål sammen med ruccola.
    8. Rør inn litt av dressingen og ha over avokado og eple.
    9. Ha over kyllingen og gresskarkjerner og litt mer dressing.
    10. Strø litt flaksalt over helt til slutt.