Brokkoli, pasta og bacon - siderett

Denne gode retten kan du enten spise som den er, som en god lunsj eller middag. Eller så er den helt super som tilbehør til feks grillmat, fisk eller kylling. Jeg har litt rosiner i som passer helt perfekt sammen med salt bacon. Litt crunch fra mandlene er heller ikke dumt. Jeg bruker brokkolitopper som er en nyhet hos Obs, de er ganske så geniale.

 

Siderett til ca. 4 personer

Glutenfri (bruk glutenfri pasta)

35 minutter

 

Ingredienser:

  • 1 neve mandler
  • 150 g makaroni/skruer
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss smør til steking
  • 125 g bacon
  • 200 g brokkolitopper
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts dijonsennep
  • 0.5 dl olje
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 neve rosiner
  • 2 ss rømme 

 

Slik gjør du: 

 

  1. Hakk mandlene og stek dem på 200 grader i ca. 3 min til de er gyldne.
  2. Kok pasta etter pakkens anvisning.
  3. Varm opp olje og smør i en stekepanne og stek bacon (kuttet i biter) til den er sprø.
  4. Del brokkolitoppene i litt mindre biter og ha dem i pannen sammen med litt mer olje og presset hvitløk. Stek i 4 minutter før du trekker pannen av varmen og har i pastaskruene.
  5. Rør sammen hvitvinseddik og dijonsennep. Rør inn olje i en tynn stråle. Rør tilslutt inn sitronsaft, salt og pepper. 
  6. Rør dressingen inn i brokkolisalaten og ha i mandlene, rømme og rosinene.
  7. Bland alt godt sammen før du heller det over på et serveringsfat.

 

 


09.09.2020 07.49.00