Focaccia med oliven
En saftig og god focaccia med oliven. Denne lages dagen før og kaldheves i kjøleskapet.

En saftig og god focaccia med oliven. Denne lages dagen før og kaldheves i kjøleskapet.
1 focaccia / Gluten / 12-20 timer (med kaldheving)
INGREDIENSER:
- 500 g hvetemel
- 1.5 ts tørrgjær
- 2 ts salt
- 4.5 dl kaldt/lunkent vann
- Olivenolje
- Salt
- Oliven
FREMGANGSMÅTE:
- I en bolle kan du vispe sammen mel, gjær og salt med en ballongvisp.
- Hell i vannet og rør rundt med en sleiv eller slikkepott.
- Hell over en good dæsj med olivenolje og dekk til med plastfolie.
- La stå på kjøkkenbenken i 1 time før du setter deigen i kjøleskapet natten over (12-20 timer).
- Ta deigen ut og press luften ut av den. Hell den over i en liten ildfast form og drypp litt mer olje over.
- Dekk med plastfolie så den ikke tørker ut og la den heve i 2-3 timer, eller til den har est seg godt utover.
- Press fingertuppene ned i deigen så du lager groper.
- Ha over litt mer olje, salt og oliven.
- Stek på 220 grader varmluft i 25 minutter.