Focaccia med oliven

    En saftig og god focaccia med oliven. Denne lages dagen før og kaldheves i kjøleskapet.

    En saftig og god focaccia med oliven. Denne lages dagen før og kaldheves i kjøleskapet.

    1 focaccia / Gluten / 12-20 timer (med kaldheving)

    INGREDIENSER:

    • 500 g hvetemel
    • 1.5 ts tørrgjær
    • 2 ts salt
    • 4.5 dl kaldt/lunkent vann
    • Olivenolje
    • Salt
    • Oliven

    FREMGANGSMÅTE:

    1. I en bolle kan du vispe sammen mel, gjær og salt med en ballongvisp.
    2. Hell i vannet og rør rundt med en sleiv eller slikkepott.
    3. Hell over en good dæsj med olivenolje og dekk til med plastfolie.
    4. La stå på kjøkkenbenken i 1 time før du setter deigen i kjøleskapet natten over (12-20 timer).
    5. Ta deigen ut og press luften ut av den. Hell den over i en liten ildfast form og drypp litt mer olje over.
    6. Dekk med plastfolie så den ikke tørker ut og la den heve i 2-3 timer, eller til den har est seg godt utover.
    7. Press fingertuppene ned i deigen så du lager groper.
    8. Ha over litt mer olje, salt og oliven.
    9. Stek på 220 grader varmluft i 25 minutter.