Potetsalat med pesto og parmesan

    Potetsalat med pesto og parmesan - enkel, elegant og effektiv mot sultne gjester!

    Potetsalat med pesto og parmesan

    INGREDIENSER:

    Til potetene:
    • 600–700 g småpoteter. 
    • Salt til koking.

    Til pestodressingen:
    • 1 stor neve fersk basilikum 
    • 1 lite hvitløksfedd
    • 2 ss pinjekjerner (eller mandler om du vil gjøre det litt rimeligere!)
    • 30 g revet parmesan (ca. 1 liten neve)
    • 1–2 ss sitronjuice
    • 4 ss olivenolje
    • 2 ss majones (for ekstra kremet konsistens)
    • Litt nykvernet, svart pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Avkjøl, og del i to. 
    2. Lag pestodressingen: Kjør basilikum, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og sitron i blender eller med stavmikser. Spe på med olivenolje og rør inn majones. Smak til med pepper.
    3. Vend potetene i dressingen mens de fortsatt er lune.
    4. Topp gjerne med litt ekstra revet parmesan og basilikumblader før servering.

    Vil du gjøre det ekstra fint? Dryss over noen ristede pinjekjerner og litt revet sitronskall før servering!