Potetsalat med pesto og parmesan
Potetsalat med pesto og parmesan - enkel, elegant og effektiv mot sultne gjester!

INGREDIENSER:
Til potetene:
- 600–700 g småpoteter.
- Salt til koking.
Til pestodressingen:
- 1 stor neve fersk basilikum
- 1 lite hvitløksfedd
- 2 ss pinjekjerner (eller mandler om du vil gjøre det litt rimeligere!)
- 30 g revet parmesan (ca. 1 liten neve)
- 1–2 ss sitronjuice
- 4 ss olivenolje
- 2 ss majones (for ekstra kremet konsistens)
- Litt nykvernet, svart pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Kok potetene møre i lettsaltet vann. Avkjøl, og del i to.
- Lag pestodressingen: Kjør basilikum, hvitløk, pinjekjerner, parmesan og sitron i blender eller med stavmikser. Spe på med olivenolje og rør inn majones. Smak til med pepper.
- Vend potetene i dressingen mens de fortsatt er lune.
- Topp gjerne med litt ekstra revet parmesan og basilikumblader før servering.
Vil du gjøre det ekstra fint? Dryss over noen ristede pinjekjerner og litt revet sitronskall før servering!