Reker med dill-aioli

    Lag en god hjemmelaget aioli til rekene, da blir rekesmørbrødet ekstra godt. Avokado smaker fantastisk til og metter også godt.

    Lag en god hjemmelaget aioli til rekene, da blir rekesmørbrødet ekstra godt. Avokado smaker fantastisk til og metter også godt.

    4 personer
    20 minutter
    Glutenfri hvis du bruker glutenfritt brød

    Ingredienser:

    • 3 dl rapsolje

    • 2 ss olivenolje

    • 1 egg

    • 1 eggeplomme

    • 1 hvitløksfedd

    • 2 ts dijonsennep

    • 3 ss sitronsaft

    • 1 klype pepper

    • 1 klype salt

    • 1 neve fersk dill

    Tilbehør

    • 1.5 kg reker
    • 2 avokado
    • Surdeigsbrød

    Slik gjør du: 

    1. For å lage aiolien kan du ha egg, eggeplomme, hvitløk, dijonsennep, sitronsaft, pepper og salt i en høy kolbe eller et dl-mål. Bruk en stavmikser til å mikse det sammen.
    2. Tilsett rapsolje i en tynn stråle mens stavmikseren kjører. Aiolien vil tykne etterhvert som du heller i oljen.
    3. Hell til slutt i olivenolje mens stavmikseren fortsatt kjører.
    4. Smak til med sitronsaft og rør inn hakket dill.
    5. Server rekene med aioli, avokado og surdeigsbrød.

    Tips: Hvis du har glutenallergi så bytter du ut surdeigsbrødet med et glutenfritt brød.