Reker med dill-aioli

Lag en god hjemmelaget aioli til rekene, da blir rekesmørbrødet ekstra godt. Jeg har også avokado til, som både smaker fantastisk, men som også metter godt.

4 personer
20 minutter
Glutenfri hvis du bruker glutenfritt brød

Ingredienser:

  • 3 dl rapsolje

  • 2 ss olivenolje

  • 1 egg

  • 1 eggeplomme

  • 1 hvitløksfedd

  • 2 ts dijonsennep

  • 3 ss sitronsaft

  • 1 klype pepper

  • 1 klype salt

  • 1 neve fersk dill

Tilbehør

  • 1.5 kg reker
  • 2 avokado
  • Surdeigsbrød

 

Slik gjør du: 

  1. For å lage aiolien kan du ha egg, eggeplomme, hvitløk, dijonsennep, sitronsaft, pepper og salt i en høy kolbe eller et dl-mål. Bruk en stavmikser til å mikse det sammen.
  2. Tilsett rapsolje i en tynn stråle mens stavmikseren kjører. Aiolien vil tykne etterhvert som du heller i oljen.
  3. Hell til slutt i olivenolje mens stavmikseren fortsatt kjører.
  4. Smak til med sitronsaft og rør inn hakket dill.
  5. Server rekene med aioli, avokado og surdeigsbrød.

Tips: Hvis du har glutenallergi så bytter du ut surdeigsbrødet med et glutenfritt brød.


02.06.2020 08.49.00