Skagenrøre

Skagenrøre hører sommeren til. Det er en klassiker på mange restauranter, og ikke uten grunn. Denne røren er veldig enkel å lage, og skikkelig god å spise. Mitt beste tips er å bruke sæterrømme og original majones (ikke lettprodukt), da får du den beste dressingen. Masse friske urter og godt brød er også viktig.

4 pers / For glutenfri, bruk glutenfritt brød / 20 min

 

INGREDIENSER:

  • Ca 300 g pillede reker
  • 3 ss sæterrømme
  • 3 ss majones
  • 2 ss finhakket rødløk
  • 2 ss finhakket gressløk
  • 2 ss finhakket dill
  • Skall fra ⅓ sitron
  • Saft fra ⅓ sitron
  • 1 klype salt
  • Rogn
  • Surdeigsbrød

FREMGANGSMÅTE:

  1. Hvis rekene du har kjøpt er i lake kan du helle av laken og tørke lett av rekene. For best resultat, bruk ferske reker.
  2. I en bolle kan du røre sammen rømme, majones, rødløk, gressløk, dill, finrevet sitronskall, sitronsaft og salt.
  3. Rør inn rekene.
  4. Stek tynne skiver surdeigsbrød i smør i en panne så de blir gylne.
  5. Server skagenrøren på surdeigsbrødet og dander litt rogn på toppen.

 

210300 Obs Ida banner-4.jpg


29.06.2021 20.44.13