Taco med fritert scampi og mangosalsa

4 personer
Gluten
60 min

 

Ingredienser:

  • 500 g fryst, rå, renset scampi
  • 2 egg
  • 1 pose panko panering
  • 150 g hvetemel
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 1 liter frityrolje feks. Solsikke eller rapsoljev
  • Tacolefser

Mangosalsa:

  • 1 mango, i terninger
  • 2 avokado, i terninger
  • 10 cherrytomater
  • 1 neve koriander
  • 1 lime
  • 2 klyper salt

Avokadokrem:

  • 2 avokado
  • 2 ss rømme
  • ½ lime
  • 1 klype salt

 

Slik gjør du: 

  1. Lag gjerne mangosalsa og avokadokrem først.
  2. For å lage mangosalsa kan du blande mango, avokado, delte cherrytomater, hakket koriander, limejuice og salt.
  3. For å lage avokadokrem kan du ha alle ingrediensene i en beholder og stavmikse det sammen til en krem.
  4. Lag så fritert scampi. Tin scampien. Hvis scampien ikke er renset så må du gjøre det. Fjern skalll og tarm. Tørk dem tørre.
  5. Varm opp frityrolje (raps eller solsikke) i en stekepanne til det blir ca. 170 grader.
  6. Dypp scampiene først i hvetemel (med salt og pepper), så i egg, så i panko før du slipper dem i den varme oljen. Friter til de er gyldne.
  7. Legg dem over på et brett som er dekket med tørkepapir.
  8. Server fritert scampi med mangosalsa, avokadokrem og tacolefser.


02.06.2020 08.49.00