Brokkolisuppe med steinbit

Superenkelt og supergodt – med fine farger å se på!

Brokkoli er godt i denne suppen, men du kan også bruke blomkål, spinat, rotgrønnsaker eller asparges.

Crème fraîche eller rømme gir suppen en mildere smak. Server gjerne litt stekt spinat eller små buketter av stekt brokkoli i suppen – i tillegg til fisken.

Oppskrift på brokkolisuppe med steinbit

Totaltid: 15 minutter.
 

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 1 løk

  • 2 hvitløksfedd

  • 2 ss smør til steking

  • 1 brokkoli

  • 1 liter vann

  • 1-2 ss kyllingfond

  • 1 dl crème fraîche

  • 2 ts salt (bruk 1 ts i suppen og 1 til fisken)

  • 0,5 ts pepper (bruk halvparten i suppen og resten til fisken)

  • 500 g steinbitfilet eller annen hvit fisk

  • 4 brødskiver eller rundstykker til servering

Slik lager du brokkolisuppe med steinbit

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i 1 ss smør i en kjele til løken er blank. 

  2. Skjær brokkoli i buketter. Ha brokkolibukettene i suppen sammen med vann og fond. Kok suppen i ca. 5 minutter eller til brokkolien er myk.

  3. Ha crème fraîche i suppen og miks den jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.

  4. Skjær fisken i terninger. Stek fisketerningene i 1 ss smør i en stekepanne, og krydre med salt og pepper. Servér fisken i suppen, med et godt stykke brød ved siden av.

 

Visste du dette?

Visste du at steinbiten har fått navnet sitt fordi den har så utrolig sterke kjever og biter så hardt? Det er mange historier om steinbiter som har bitt et stykke ut av ripa på båten!


20.02.2017 15.34.17