Enkel tomatsuppe med makaroni og basilikum

Jeg har laget en fin måte og gjøre den klassiske posesuppen litt bedre. Det er kun noen enkle ting som gjør at suppen blir litt mer spennende.

4 personer
30 min
Glutenfri (hvis du dropper brød)
Vegetar (dropp kyllingfond)

 

Ingredienser:

  • 2 ss olje
  • ½ løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 pose pulver tomatsuppe
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 10 dl vann
  • 1.5 ss flytende kyllingfond
  • 2 dl makaroni
  • Fersk basilikum
  • 4 skiver, gjerne surdeigsbrød
  • Litt olje
  • 1 neve revet ost

 

idagran_januar_tomatsuppe-pimpet-2.jpg

 

Slik gjør du: 

 

  1. I en stor kjele kan du varme opp olje. Stek finhakket løk og hvitløk i et par minutter før du rører inn pulveret fra tomatsuppeposen.
  2. Visp inn vann, flytende kyllingfond og hermetiske tomater.
  3. Kok opp og la småkoke i 5 minutter før du heller i ferdigkokt makaroni.
  4. Smak deg frem til ønsket salt og peppermengde.
  5. Skjær fire tynne skiver og dryss litt olivenolje på. Ha på litt revet ost på hver skive og stek på 200 grader varmluft til osten er gylden.


28.10.2020 09.49.00