Grillet paprikasuppe

    Å grille paprika og deretter kjøre den med stavmikser sammen med andre gode grønnsaker, gir en herlig suppe som er perfekt for lunsj, middag eller til å ha med ut i skogen på termos!

    Å grille paprika og deretter kjøre den med stavmikser sammen med andre gode grønnsaker, gir en herlig suppe som er perfekt for lunsj, middag eller til å ha med ut i skogen på termos! Vil du ha mer mat i suppen, kan du gjerne steke opp litt chorizo eller en annen type pølse.
     

    Oppskrift på grillet paprikasuppe

    Totaltid 30 minutter.
    Steketid 10 minutter.

    Til paprikasuppe trenger du:

    • 4 røde paprika

    • 1 rød chili

    • 1 løk

    • 2 hvitløksfedd

    • 1 ss olje til steking

    • 2 poteter, skrelte og i biter

    • 1 boks hakkede tomater

    • 6 dl vann

    • 1 buljongterning

    • 1 ts ts salt

    • 0,5 ts pepper

    • 2 dl krutonger

    • 4 ss ekstra virgin olivenolje

    Slik lager du suppe med grillet paprika

    1. Sett ovnen på 250 °C. Del paprika og chili, og fjern steiner og hinner.

    2. Fordel paprika og chili utover et stekebrett, og pensle med olje. Grill under grillelement i ca. 10 minutter, eller til paprikaene og chiliene er litt brent. Fjern mesteparten av det brente skallet.

    3. Hakk løk og hvitløk, og surr dette i varm olje i en kjele. Tilsett paprika, chili, poteter, hakkede tomater, vann og buljong. Kok i ca. 15 minutter, og miks deretter suppen jevn med en stavmikser. Hvis suppen er tykk kan du spe på med litt vann eller matfløte.

    4. Smak suppen til med salt og pepper, og servér med krutonger og litt olivenolje.