Grønnsakssuppe med pølse

    Pølsebitene kan også fint byttes ut med små kjøttboller eller med fast fisk som kveite, laks eller steinbit. Du kan også bare la den være vegetarisk, uten å tilsette noe annet enn deilige grønnsaker.

     

    Oppskrift på grønnsakssuppe med pølse 

    Totaltid 20 minutter

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 6 poteter

    • 200 g kålrot

    • 200 g sellerirot

    • 3 gulrøtter

    • 500 g pølser

    • 3 vårløk

    • 8 dl vann

    • 2 buljongterninger

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

     

    Slik lager du grønnsakssuppe med pølser

    1. Skrell potetene, kålrot, selleri og gulrot, og kutt i like store biter. Skjær pølser og vårløk i biter.

    2. Ha vann, buljongterninger og potet- og rotgrønnsaksterningene i en kjele. Kok i 10 minutter eller til grønnsakene er myke.

    3. Tilsett pølsebiter og vårløk og kok videre i 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med godt brød.