
Grønnsakssuppe med pølse
Pølsebitene kan også fint byttes ut med små kjøttboller eller med fast fisk som kveite, laks eller steinbit. Du kan også bare la den være vegetarisk, uten å tilsette noe annet enn deilige grønnsaker.
Oppskrift på grønnsakssuppe med pølse
Totaltid 20 minutter
Til 4 porsjoner trenger du:
-
6 poteter
-
200 g kålrot
-
200 g sellerirot
-
3 gulrøtter
-
500 g pølser
-
3 vårløk
-
8 dl vann
-
2 buljongterninger
-
0,5 ts salt
-
0,25 ts pepper
Slik lager du grønnsakssuppe med pølser
-
Skrell potetene, kålrot, selleri og gulrot, og kutt i like store biter. Skjær pølser og vårløk i biter.
-
Ha vann, buljongterninger og potet- og rotgrønnsaksterningene i en kjele. Kok i 10 minutter eller til grønnsakene er myke.
-
Tilsett pølsebiter og vårløk og kok videre i 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med godt brød.