Grønnsakssuppe med pølse

Pølsebitene kan også fint byttes ut med små kjøttboller eller med fast fisk som kveite, laks eller steinbit. Du kan også bare la den være vegetarisk, uten å tilsette noe annet enn deilige grønnsaker.

 

Oppskrift på grønnsakssuppe med pølse 

Totaltid 20 minutter

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 6 poteter

  • 200 g kålrot

  • 200 g sellerirot

  • 3 gulrøtter

  • 500 g pølser

  • 3 vårløk

  • 8 dl vann

  • 2 buljongterninger

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

 

Slik lager du grønnsakssuppe med pølser

  1. Skrell potetene, kålrot, selleri og gulrot, og kutt i like store biter. Skjær pølser og vårløk i biter.

  2. Ha vann, buljongterninger og potet- og rotgrønnsaksterningene i en kjele. Kok i 10 minutter eller til grønnsakene er myke.

  3. Tilsett pølsebiter og vårløk og kok videre i 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server gjerne med godt brød.


21.02.2017 09.40.40