Mild kyllingsuppe med kikerter

Dette er en barnevennlig og god kyllingsuppe hvor du lager kraften selv. Du gjør det i samme sleng som du posjerer kyllingen, så er slår du to fluer i en smekk. Den er mild i smaken, og stappfull av gode næringsstoffer. Server gjerne et godt brød til.

6 personer
Glutenfri
2 timer

Kyllingkraft:

  • 3 gulrøtter
  • ½ løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 ss olje
  • 1.8 kg hel kylling
  • 2 liter vann
  • 3 laubærblad

Kyllingsuppe:

  • ½ purreløk
  • 250 g sellerirot
  • ½ boks kikerter
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 1 ss olje
  • 2 liter kyllingkraft
  • 2 ss maizena + 4 ss kaldt vann
  • 1 dl kremfløte
  • Sitronsaft fra ½ sitron
  • ½-1 ts salt
  • Pepper
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 never bladpersille
  • Evt 1 ss flytende kyllingfond

Sprøstekte kikerter:

  • 2 ss smør
  • ½ boks kikerter
  • ½ ts chilipulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts spisskummin

Slik gjør du: 

  1. Det første du kan gjøre er å lage kyllingkraften og posjere kyllingen.
  2. Skrell og kutt gulrøttene i biter, grovhakk løken og knus hvitløken.
  3. Varm opp olje i en stor kjele og ha i grønnsakene. La dem surre i noen minutter før du legger kyllingen i. Hell over vann og ha på
  4. lokk.
  5. Kok opp, skru ned temperaturen og la trekke (rett under kokepunktet) i 1.5 time.
  6. Ta ut kyllingen og sil kraften.
  7. Fjern skinnet fra kyllingen og dra kjøttet fra beina.
  1. For å lage suppen kan du varme opp smør og olje i en kjele. Tilsett hakket purreløk, kikerter, sellerirot i terninger og knust
  2. hvitløk. La det surre til løken er myk.
  3. Hell i kyllingkraft og kok under lokk til selleriroren er mør.
  4. Bruk en stavmikser eller en blender til å kjøre suppen glatt.
  5. Rør sammen maizena og vann. Hell det i suppen og kok opp.
  6. Skru temperaturen ned så suppen småkoker. Rør inn kremfløte, sitronsaft, salt, pepper, oregano og hakket bladpersille.
  7. Smak til suppen med ønsket mengde salt. Du kan evt ha i litt flytende kyllingfond for å få litt mer smak på suppen.
  8. Ha i kyllingkjøttet.
  1. Lag de sprøstekte kikertene ved å varme opp smør og olje i en panne. Hell i kikerter og krydderne. Stek på høy varme til kikertene er sprø.
  2. Server kikertene til suppen og gjerne et stykke godt brød.


26.03.2019 14.49.38