Så enkelt lager du suppe i blenderen

Ifølge kokkene i barnehagekjeden Idrettsbarnehagene, er ikke barn så glad i at ting er blandet. De vil gjerne ha servert de ulike ingrediensene i maten hver for seg. En suppe kan dermed bli en aldri så liten utfordring. Det er gjerne mange råvarer, mye klumper og mange ulike ting i suppen. Lager du suppen i blenderen, slipper du dette problemet. Da blir suppene glatte, fine og får fine farger. Akkurat slik barna liker det.

Enkle og raske supper

Når du lager supper på denne måten, er det enkelt for barna å være med på matlagingen.  I tillegg får du i de grønnsaker på en god måte. Det går dessuten raskt å lage suppen i blenderen. Med andre ord slår du mange fluer i en smekk.

Enten du har en suppeblender som tåler varme, eller en vanlig blender med glasskolbe, så kan du lage suppene i blenderen. Ofte står det at de ikke tåler mer enn 50-60 grader, men de fleste tåler mer enn det. Vær likevel litt forsiktig om du har en blender som kun er beregnet for kalde drikker.

Er du og familien glad i supper, kan det være en god investering å kjøpe en blender å lage gode, næringsrike supper i. En god suppeblender blander grønnsakene til en deilig kremet suppe uten problemer. 

Kutt-kok-mos

Grønnsakssupper, blomkålsupper, gulrotsuppe eller tomatsuppe er alle supper som fungerer fint i en blender. Det er mange grønnsaker du kan koke suppe på, men sellerirot, gulrot og løk er gode ting å starte med.

Det fine med å lage supper i blenderen, er at det bare er å kutte grønnsakene, koke dem litt og så moses de i blenderen sammen med de andre ingrediensene. Enklere blir det ikke!

Slik gjør du:

Vask og skrell, eventuelt rens grønnsakene du ønsker å bruke.

Kutt alt i terninger.

Kok dem i vann med buljong til de er møre.

Tilsett litt krydder, som salt, pepper og hakkede krydderurter.

Så putter du alt i blenderen, og mikser til det har fått en fin og glatt konsistens.

 

Rask rødbetesuppe i blenderen

Du trenger:

  • 250 g rødbete

  • 3 stk potet

  • 1 stk løk

  • 8 l hønsebuljong (utblandet) (eller hønsekraft)

  • 2 dl melk

  • 1 ts rødvinseddik

  • 4 ss lettrømme

  • salt og pepper

  • 4 ss finklippet frisk gressløk

 

Slik gjør du:

  1. Skrell rødbetene, bruk gjerne plastikkhansker - rødbeter setter fort farge.

  2. Skrell potetene og rens løken.

  3. Del grønnsakene i grove biter og kok dem så vidt møre i kraft og melk, ca. 5 minutter.

  4. Bland alt sammen i en blender.

  5. Kok suppen opp igjen, og smak til med ørlite rødvinseddik hvis du ønsker litt syrligere smak.

  6. Server suppen, gjerne med en liten skje med lettrømme og et dryss med finklippet gressløk.

(Kilde: Frukt.no)


06.10.2016 12.29.45