Spicy Søtpotetsuppe

    En litt spicy søtpotetsuppe som du enkelt kan lage og fryse ned om du ønsker det. Da har du alltid litt god suppe på lur.

    En litt spicy søtpotetsuppe som du enkelt kan lage og fryse ned om du ønsker det. Da har du alltid litt god suppe på lur.

    Mengde: 1 stor porsjon (4 voksne + 2 barn) / Tid: 45 min / Glutenfri

    INGREDIENSER:

    • 1 kg søtpotet
    • 2 ss olivenolje
    • 2 små hvitløksfedd
    • 1.5 ts garam masala
    • ½-1 ts spisskummen
    • 2 ts chilliflak
    • 2.5 dl kokosmelk
    • 1 ss grønnsaksbuljong
    • 1 klump ingefær
    • 11 dl vann
    • Salt etter smak

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Drypp over olje og stek på 200 grader varmluft i 25-30 minutter.
    2. Mens søtpoteten steker kan du varme olje i en stor kjele og frese presset hvitløk, garam masala, spisskummen og chiliflak. Stek i ca 4 minutter før du trekker kjelen av platen.
    3. I en blender kan du ha søtpotet, stekt krydderblanding, kokosmelk, grønnsaksbuljong, ingefær og 6 dl vann. (Resten av vannet kan du spe ut med etterpå.)
    4. Kjør til en glatt suppe.
    5. Hell suppen tilbake i gryten og rør inn resten av vannet til ønsket tykkelse.
    6. Smak til med salt.
    7. Denne suppen er helt super å fryse ned.