Spinatsuppe med egg

    Dette er en skikkelig god og kremet suppe med masse smak av sunn og god spinat.

    Dette er en skikkelig god og kremet suppe med masse smak av sunn og god spinat. Bruk gjerne fersk spinat, men du trenger mer enn du tror, fordi spinaten faller sammen under steking og krymper veldig. Kremfløte er aller best, men du kan alltids bruke matfløte i stedet. 

    4 personer / Gluten / Vegetar / 30 min

    INGREDIENSER:

    • 2 ss smør
    • 2 ss olivenolje
    • 2 hvitløksfedd
    • 2 sjalottløk
    • 400 g fersk spinat
    • 1 ss hvetemel
    • 3 dl kremfløte
    • 4 dl vann
    • 1.5 ss flytende kyllingfond
    • 1-2 ss sitronsaft
    • 2 klyper salt
    • 2 klyper pepper
    • 4 egg

    FREMGANGSMÅTE: 

    1. Smelt smør og olje i en kjele. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i 5 minutter til det er gyllent og lukter himmelsk.
    2. Ha i spinat og stek til spinaten faller sammen.
    3. Ta opp alt fra gryten (unntatt væsken) og ha det i en blender.
    4. I kjelen med spinatvæsken visper du inn 1 ss hvetemel. La det surre på medium varme i 1 minutt før du sper ut med vann, kremfløte og flytende kyllingfond.
    5. Kok opp mens du visper ut alle klumper og lar det koke i 10 minutter.
    6. Hell suppen over i blenderen sammen med spinaten og kjør alt sammen til en helt glatt suppe.
    7. Hell suppen tilbake i kjelen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    8. Server bløtkokte egg til.