Spinatsuppe med egg

En av de bedre spinatsuppene jeg lager er med denne gode oppskriften. Skikkelig god og kremet suppe med masse smak av spinat. Jeg bruker fersk spinat i suppen, og du trenger mer enn du tror fordi spinat faller sammen under steking og krymper veldig. Jeg bruker kremfløte i oppskriften, du kan alltids bruke matfløte, men kremfløte er best.

4 personer
Gluten
Vegetar
30 min

 

Ingredienser:

  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 sjalottløk
  • 400 g fersk spinat
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl kremfløte
  • 4 dl vann
  • 1.5 ss flytende kyllingfond
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 2 klyper salt
  • 2 klyper pepper
  • 4 egg

 

Slik gjør du: 

 

  1. Smelt smør og olje i en kjele. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i 5 minutter til det har blitt gyldent og lukter himmelsk.
  2. Ha i spinat og la spinaten “falle sammen” så den reduseres betraktelig i størrelse.
  3. Ta opp alt fra gryten (unntatt væsken) og ha det i en blender.
  4. I kjelen hvor væsken fra spinaten fortsatt er kan du vispe inn 1 ss hvetemel. La det surre på medium varme i 1 minutt før du sper ut med vann, kremfløte og flytende kyllingfond.
  5. Kok opp mens du visper ut alle klumper og la koke i 10 minutter.
  6. Hell så denne suppen over i blenderen sammen med spinaten og kjør alt sammen til en helt glatt suppe.
  7. Hell suppen tilbake i kjelen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  8. Server bløtkokte egg til.


31.07.2020 08.49.00